Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

ΔΕΗ, τράπεζες και «Νιάρχος» στις πρώτες επαφές του Κυρ. Μητσοτάκη

Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η ενδυνάμωση των τραπεζών και η εμπλοκή του ιδρύματος «Στ. Νιάρχος» σε θέματα «ασφάλειας», ήταν στο επίκεντρο των πρώτων συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα Τρίτη.

Όπως έγινε γνωστό, στη σύσκεψη που είχε, αργά το απόγευμα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, έγινε μια πρώτη καταγραφή της....
 
κατάστασης της ΔΕΗ, για την οποία ο Κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι είναι σε άσχημη κατάσταση και θα επιδιώξει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση με στρατηγικό επενδυτή. Βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως «εκείνο που επιδιώκουμε είναι να πάμε γρήγορα. 

Δεν υπερβάλλουμε για το θέμα της ΔΕΗ. Στις προγραμματικές δηλώσεις θα είμαστε πολύ σαφείς». Το πρωί, στον «ΑΝΤ1», ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι «η Ενέργεια είναι κομβικής σημασίας για τις επενδύσεις στη χώρα. Είναι βασικός μοχλός για να έρθουν επενδύσεις από μέσα και έξω» και για τον στρατηγικό επενδυτή ανέφερε πως «το θέμα αυτό, σε αυτή τη φάση είναι μη θέμα, γιατί δεν υπάρχει στον ορίζοντα στρατηγικός επενδυτής. Η ΔΕΗ είναι στα όρια της χρεοκοπίας και δεν ενδιαφέρεται κανένας».

Η πρώτη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» Ανδρέα Δρακόπουλο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της παρουσίας του Ιδρύματος στους τομείς της Υγείας, του Πολιτισμού και της ασφάλειας του πολίτη.

Επίσης, ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον επικεφαλής του SSM Αντρέα Ενρία, ο οποίος είναι στην Ελλάδα για επαφές και συναντήσεις με την Τράπεζα της Ελλάδος και εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών, για το θέμα της μείωσης των «κόκκινων» δανείων. 

Παρόντες ήταν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργος Ζαββός. Ο Αντρέα Ενρία ενημέρωσε τον Κ. Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη υπάγονται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης (ΓΓΕ). Με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων της ΓΓΕ, στον πρωθυπουργό περνά η ευθύνη για την ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν σε συναντήσεις τους με τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Γιάννης Δρόσος και ο Πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλης Ψύλος.

Εξελίξεις αναμένονται και στην ηγεσία της Αστυνομίας. Όπως έγινε γνωστό ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης συγκάλεσε την Τρίτη έκτακτη σύσκεψη με αστυνομικούς για την ανασύσταση των σημαντικών αστυνομικών υπηρεσιών χωρίς όμως τη συμμετοχή του αρχηγού και του αντιστράτηγου της ΕΛΑΣ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, σχολίασε πως «από τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, οι προεκλογικές υποσχέσεις περί μείωσης πλεονασμάτων, που θα επιτρέψουν μειώσεις φόρων, αποδεικνύονται τόσο αληθινές, όσο και το περίφημο “λεφτά υπάρχουν”».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...