Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Η Protergia, διόρισε και σοφέρ στον Χατζηδάκη;

Έχουμε ακούσει πολλές φορές για την παροιμία με το λύκο, τον οποίο έβαλαν να φυλάει τα πρόβατα. Και φανταζόμαστε όλοι την τύχη των προβάτων.

Για ένα παρόμοιο "φύλακα" θα μιλήσουμε σήμερα. Λέγεται Κωστής Χατζηδάκης κι είναι υπουργός. Υπουργός κατεστραμμένου περιβάλλοντος και Protergia....

Τι είναι η Protergia; Είναι μια ανταγωνιστική εταιρεία της ΔΕΗ. Ξέρετε, αυτή τη Δημόσια Επιχείρηση, που δήθεν ήρθε να "σώσει" ο Χατζηδάκης;! Όπως ο λύκος "έσωσε" τα πρόβατα που φύλαγε.

Αφού
απαξίωσε τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού ο υπουργός πόζαρε με καμάρι μπροστά στο αμάξι της εταιρείας Protergia.
Δεν ξέρω αν τον
διόρισαν και σοφέρ.
 
Η πόζα από μόνη της δεν λέει τίποτα. Όμως όλο αυτό τον καιρό ο υπουργός υπονομεύει φανερά τη ΔΕΗ. Έχει πει τα χειρότερα! Κάποιος λοιπόν που είναι καταναλωτής, όταν ακούει τον υπουργό να θάβει από τη μια ΔΕΗ κι από την άλλη να διαφημίζει συγκεκριμένο ανταγωνιστή της σου λέει "τι γίνεται";

Δεν είναι μόνο ο υπουργός. Λες κι έχει πέσει γραμμή τα ΜΜΕ της Νέας Δημαγωγίας να βρίζουν τη ΔΕΗ, ενώ διαφημίζουν συγκεκριμένες εταιρείες. Κι εύλογα αναρωτιόμαστε. Έχει πράγματι η ΔΕΗ τόσο πρόβλημα ή μήπως απαξιώνεται σκοπίμως, ώστε να ωφεληθούν τρίτοι ή για να χαριστεί;

Όπως και να χει, τέτοια φωτογράφιση γεννά ερωτηματικά. Φυσικά δεν πέρασε ασχολίαστη από τον κόσμο, αλλά η λογοκρισία στα ΜΜΕ είναι εδώ, δυνατότερη από ποτέ.

Να θυμίσουμε μια άλλη περίπτωση ιδιωτική πρωτοβουλίας. Κι εκεί είχαμε διαφημίσεις, φανφάρες, πανηγυρισμούς κοκ από τα γαλάζια ΜΜΕ. Μόνο που η εταιρεία αυτή αποδείχθηκε απάτη.

Ο Φλώρος, κομματόσκυλο που οι νεοδημοκράτες φρόντισαν να αποφυλακίζουν αμέσως μόλις έγιναν κυβέρνηση, έφαγε εκατομμύρια. Και χιλιάδες έμειναν χωρίς ρεύμα και χρεωμένοι από πάνω. 

Επειδή λοιπόν είμαστε λιγάκι καχύποπτοι, συστήνουμε προσοχή, αν οι καταναλωτές θέλουν να πάνε σε άλλη ηλεκτρική εταιρεία. Γιατί πολλά γίνονται.

Οι απατεώνες δεν είναι στα Εξάρχεια. Τους χειρότερους τους συναντάς σε κομματικά γραφεία, σε κανάλια κλπ-κλπ.

Φυσικά δεν υπονοούμε τίποτε για κάποια εταιρεία, πλην φυσικά της αμαρτωλής Energa, αλλά είναι μείζον θέμα η συμπεριφορά του υπουργού, η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί από "προκλητική" έως "ύποπτη".
 
Και ρωτάμε. Γιατί η
ΔΕΗ θα αυξήσει τόσο τα τιμολόγια στους καταναλωτές; Κατανοεί η κυβέρνηση πόσο θα επιβαρύνει τέτοια μεγάλη αύξηση όσους ήδη δυσκολεύονται να πληρώσουν;

Αλλά
0+0=14 έλεγε ο μπαμπάς του Κούλη, 0+0=45 λέει ο Κούλης. Οι λιγοστές μειώσεις φόρου αφορούν μόνο όσους έχουν λεφτά. Όταν φτάσει η λυπητερή, θα το δουν όλοι. Η αύξηση του ρεύματος θα υπερκεράσει κατά πολύ την μείωση του ΕΝΦΙΑ, που έτσι κι αλλιώς ήταν ψίχουλα. Κάθε δίμηνο θα έρχεται χαράτσωμα, γδάρσιμο. Δηλαδή έκοψε 5 ευρώ από τον ΕΝΦΙΑ στο φτωχό, για να εισπράξει 25 κάθε μήνα! Τέτοια κοινωνική πολιτική!

Κι εδώ αναρωτιέσαι: Γιατί να δίνουν
φτηνό ρεύμα αυτοί που δεν έχουν τα μέσα να το παράγουν αλλά το αγοράζουν από τη ΔΕΗ και δεν το δίνει η ίδια η ΔΕΗ; Μήπως γιατί κάποιοι επιχειρηματίες πρέπει να βολευτούν; Μια κι έβγαλαν το Φλώρο, ας τον αφήσουν να κάνει μια ακόμα απάτη. Άλλη μια εταιρεία. Να τον βάλουν και στο ΔΣ της ΔΕΗ.

Διαβάζω: "ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της και ότι «μιλάμε από τώρα ανοικτά και για συνεργασίες με ιδιώτες»".

Να υποθέσω πως βρήκε το συνεργάτη;

Φυσικά σε άλλη χώρα ο υπουργός όχι μόνο δεν θα έμενε στην κυβέρνηση, αλλά θα εξαφανίζονταν από προσώπου Γης. Όμως εδώ είμαστε μπανανιά. Με σάπιες μπανάνες.

Γράφει ο mitsos175


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...