Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Στρατόπεδα Χίου: Τεράστια ανησυχία επικρατεί στα στελέχη εξαιτίας των επεισοδίων - Παράδοση όπλων από Εθνοφύλακες σε Στρατό

Τεράστια η ανησυχία στα ανώτερα στελέχη στην Χίο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και εδώ Εθνοφύλακες επέστρεψαν τον οπλισμό τους.

Επίσης, εξαιτίας των δραματικών γεγονότων που σημειώνονται στα νησιά, ακυρώθηκε προγραμματισμένη....
 

βολή στα ΣΠΕΝ.

Προς το παρόν δεν έχουν φέρει Ματατζήδες στις μονάδες για να μείνουν.

Θυμίζουμε:
Στα νησιά, οι Εθνοφύλακες επιστρέφουν τα όπλα τους!

Την σοβαρή αυτή είδηση φέρνει στο προσκήνιο το σαιτ armyvoice.gr:
Τα στελέχη της Εθνοφυλακής, τα οποία στήριξε και στηρίζει με κάθε μέσο ο Αλκιβιάδης Στεφανής, πήγαν στην 96ΑΔΤΕ και επέστρεψαν τα όπλα τους, αντιδρώντας στην κατασκευή υπερδομής για πρόσφυγες και μετανάστες στην Χίο.

Ενδεικτικό της βαρύτητας του γεγονός είναι ότι όπως επισημαίνει το σάιτ "Ο Αλκιβιάδης Στεφανής ο οποίος προωθεί με κάθε μέσο την Εθνοφυλακή και μάλιστα στην Χίο παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν προβλέπεται να υπάρχουν γυναίκες στην Εθνοφυλακή, προωθούσε με δική του ευθύνη γυναίκες παρουσιάζοντάς τες ως εθνοφύλακες, βλέπει τώρα μαζικές αντιδράσεις απέναντι στην πολιτική που ο ίδιος εφαρμόζει".
 
Νομίζουμε ότι αυτές οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι αποτέλεσμα όλων όσων έχουν προηγηθεί από τις κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, του χαρακτήρα που πήραν οι αντιδράσεις ενάντια στη μετατροπή των νησιών σε Φυλακές Προσφύγων και Μεταναστών.

Τώρα, έρχεται να επιτεθεί η κυβέρνηση ενάντια στους νησιώτες με τη βία των Τραμπούκων των ΜΑΤ που δέρνουν του "Τουρκόσπορους" όπως φωνάζουν την ώρα του ξυλοδαρμού και της καταστροφής του τόπου τους από τις χακί μπουλντόζες, για να επιβάλλουν μαζί με τον Στρατό την κατασκευή των νέων Στρατοπέδων Συγκέντρωσης.

Αποκαλύπτοντας ότι το προσφυγικό δεν είναι "Εθνικό Ζήτημα" όπως αρέσκεται να λένε Μητσοτάκης και Τσίπρας, αλλά βαθιά πολιτικό, γεωστρατηγικό και ταξικό.

Είναι αποτέλεσμα της αστικής και ιμπεριαλιστικής πολιτικής της Ευρώπης Φρούριο, του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα κοιτάσματα, της εμπλοκής του ελληνικού στρατού στους βάρβαρους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που οδηγούν στην προσφυγιά, αλλά και της πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ για Κλειστά Σύνορα και στο εσωτερικό της χώρας, ευνοώντας το Ακροδεξιό κομματικό της Ακροατήριο.

Οι συγκρούσεις στα νησιά, η βιαιότητα των κυβερνητικών επιλογών φαίνεται ότι δημιουργούν ρωγμές στο κυρίαρχο εθνικό αφήγημα, που πρέπει να κατανοηθούν και ωθήσουν τα κοινωνικά κινήματα σε πιο προωθημένα πολιτικά περιεχόμενα και δράσεις, καθώς διαμορφώνουν ένα νέο πολιτικό τοπίο εξαιτίας των κοινωνικών αντιστάσεων.

Το κείμενο του armyvoice.gr, με την ανάλυση του οποίου δεν συμφωνούμε αποκαλύπτει τους αντιλαμβανόμενους "εθνικούς κινδύνους" εξαιτίας της δράσης του "ανώριμων, ανεύθυνων κλπ κλπ κλπ" που κοντά είναι στο να ονομαστούν εσωτερικός εχθρός!

Διαβάστε επίσης:

Στεκόμαστε στο πλευρό των κατοίκων και των προσφύγων και απαιτούμε να κλείσουν όλα τα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των Τραμπούκων των ΜΑΤ.

Απαιτούμε να παύσει τώρα η οποιαδήποτε εμπλοκή του Στρατού.

Αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε Πρόσφυγες και Μετανάστες.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...