Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Η Αλήθεια για τον Έβρο: ένα Τείχος του Αίσχους για Πρόσφυγες, Αντιφατικοί χειρισμοί ΥΠΕΞ και Πολεμοκαπηλεία Ακροδεξιάς, κυβερνητικής Αριστεράς και δημοσιογράφων!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή πήρε θέση για τα γεγονότα στον Έβρο και έθιξε το ζήτημα της κατασκευής του Τείχους του Αίσχους που επεκτείνει η κυβέρνηση της ΝΔ καθώς αποτελεί κομβικό στοιχείο της πολιτικής Κλειστών Συνόρων για πρόσφυγες-μετανάστες.  


 
Κατασκευή του Τείχος του Αίσχους που η κατασκευή του συνεχίστηκα και την περίοδο του Κορονοιού και κατήγγειλαν με Επιστολή Καταγγελίας τους φαντάροι από τον Έβρο, για να τους αντικαταστήσει αργότερα το Πεντάγωνο με μόνιμα στελέχη! Μισθοφόροι των Ενόπλων Δυνάμεων που κρίθηκαν πιο Υπάκουοι και Πρόθυμοι να συνεχίσουν το απεχθές Τείχος.

Επισημάναμε:  
Το πιο σημαντικό όμως είναι τα χαρακτηριστικά που λαμβάνει ο Ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός. Αλληλοσυνδέονται το προσφυγικό ζήτημα, ζωτικά κρατικά συμφέροντα και ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί. Η ένταση του πολέμου κατά των προσφύγων σε Έβρο και νησιά βρίσκει την συνέχεια του στον ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα, αλλά και στην καθημερινή αντιπαράθεση σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου και διακρατικής πολεμικής σύγκρουσης.

Τις διαπιστώσεις μας αυτές ήρθαν να ενισχύσουν τόσο διαλεχτοί σύντροφοι, όπως ο Ιάσονας Αποστολόπουλος, όσο και μιλιταριστικά σαιτ!
Διαβάζουμε:
"Η αλήθεια για την «κατάληψη» στον Έβρο

Το ελληνικό κράτος ξεκίνησε τις διαδικασίες για να υψώσει έναν νέο στρατιωτικό φράκτη στον Έβρο, με λεπίδες, κάμερες και συστήματα ειδοποίησης ενάντια στους πρόσφυγες. Επεκτείνουν τα οχυρωματικά έργα, όχι τόσο γιατί φοβούνται δεύτερο κύμα προσφύγων, αλλά κυρίως για να ενισχύσουν τις τεχνικές αποτροπής και καταστολής της μετανάστευσης, που η Νέα Δημοκρατία έχει αναγάγει σε σημαία της.

Κάνουν δηλαδή, ακόμα πιο ασφυκτικό το ήδη νομικά απαράδεκτο καθεστώς στον Έβρο που απαγορεύει στους αιτούντες-άσυλο να ζητήσουν διεθνή προστασία, κάτι που συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση της συνθήκης της Γενεύης για τους πρόσφυγες.

Αντί να ασχοληθούμε με αυτό, σύσσωμα τα ΜΜΕ της Ελλάδας, αριστερά και δεξιά, βουτάνε στην πολεμοκαπηλία, και κάνουν σαματά, επειδή η Τουρκία έστησε ένα αντίσκηνο σε μια αμφιλεγόμενη περιοχή. Καμιά στρατιωτική κατάληψη δεν έγινε. Είναι όλα fake news, που ξεκίνησαν από την πατσαβουροφυλλάδα «Sun» και κάποια στρατιωτικά site.

Όπως πολύ σωστά αναλύουν ο Γιάννης Λασκαράκης, εκδότης εφημερίδας στην Αλεξανδρούπολη και ο πρώην αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης:

«Η Ελληνοτουρκική μεθοριακή γραμμή του Έβρου καθορίσθηκε με την Συνθήκη της Λωζάνης, όπου περιγράφεται με συντεταγμένες η οριοθέτηση στα σχετικά πρωτόκολλα της επιτροπής Διαχάραξης Ελληνοτουρκικών συνόρων και υπογράφηκαν από Έλληνα, Τούρκο και Ολλανδό εκπρόσωπο.

Το 1955 έγινε η ευθυγράμμιση του ποταμού στο νότιο τμήμα του, από την περιοχή των Φερών μέχρι το Δέλτα του ποταμού. Δημιουργήθηκε έτσι μια ευθύγραμμη κοίτη και καταργήθηκαν οι «μαίανδροι» της παλιάς κοίτης. Τα σύνορα όμως δεν άλλαξαν.

Έτσι, δημιουργήθηκαν εδάφη που βρίσκονταν εκατέρωθεν της νέας κοίτης και αποκόπηκαν από το έδαφος της χώρας προέλευσης.

Στο Πέταλο του Πέπλου 8.000 στρέμματα περίπου, στο Μελισσοκομείο στις Φέρες 220 στρέμματα και στο κτήμα Μόραλη 150 στρέμματα, όλα βρίσκονται ανατολικά της νέας κοίτης (προς την τουρκική πλευρά), ενώ πιο κάτω ένα κομμάτι Τουρκικής γης στην Μαυράκανθο με 360 στρέμματα βρίσκεται δυτικά της νέας κοίτης (προς την ελληνική πλευρά). Όλες αυτές οι εκτάσεις καλλιεργούνται από τους ιδιοκτήτες τους και μεταφέρουν ακόμη και τρακτέρ και άλλα μηχανήματα απρόσκοπτα με πρόχειρα γεφύρια, με πλωτά μέσα ή με τη βοήθεια του στρατού.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν ο τοπικός ΤΟΕΒ (τοπικός οργανισμός εγγείων βελτιώσεων) κατασκεύασε παλαιότερα ένα κανάλι κοντά στην έμφραξη της παλιάς κοίτης ώστε να αρδεύσουν μια περιοχή των Φερών. Οι Τούρκοι θεωρούν σήμερα ότι αυτό το κανάλι ταυτίζεται με την παλιά κοίτη και αμφισβητούν το τμήμα 16 στρεμμάτων που βρίσκεται ανατολικά αυτού του καναλιού. Δεν υπήρξε πάντως ούτε ανάρτηση σημαίας ούτε εγκαταστάθηκε στρατός στην αμφισβητούμενη περιοχή. Ένα αντίσκηνο έστησαν στο δικό τους έδαφος.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που δήλωσε ο πλέον γνώστης της περιοχής, ο πρώην αντιδήμαρχος Φερών Νίκος Γκότσης:

Το 1970 έγινε η ευθυγράμμιση του Έβρου στην Ελληνοβουλγαρική μεθόριο. Τότε υπηρετούσα ως μηχανικός στην Ειδική Υπηρεσία Υδραυλικών Έργων και μετείχα στην κοινή επιτροπή για την χάραξη της νέας κοίτης και τον συμψηφισμό των εδαφών ανάμεσα στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα. Δυστυχώς αυτός ο συμψηφισμός δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ στην ελληνοτουρκική μεθόριο, αλλά ούτε άλλα προβλήματα, όπως η ρύπανση του ποταμού, η αντιπλημμυρική προστασία των εδαφών και η αξιοποίηση των υδάτων του λύθηκαν από τις δύο χώρες. Βλέπετε στην Ελλάδα, η συνεργασία και η συνεννόηση για αμοιβαίο συμφέρον θεωρείται «κατευνασμός» και «εθνική μειοδοσία»."

Τους ισχυρισμούς αυτούς έρχονται να ενισχύσουν μιλιταριστικά σαιτ που αμφισβητούν τους ισχυρισμούς συγκεκριμένης δημοσιογράφου που εκίνησε το ζήτημα, των αντιδραστικών στρατιωτικών κύκλων και της κυβερνητικής Αριστεράς που πουλά πολεμοκαπηλεία. Σαιτ με τα οποία το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ βρίσκεται σε αντιπαράθεση και σε καμιά περίπτωση οι απόψεις τους δεν ταυτίζονται με την δράση του Κινήματος των Φαντάρων! Άρα υπάρχει μια πολλαπλότητα κριτικών προσεγγίσεων των κυβερνητικών και αντιπολιτευτικών απόψεων...

Φυσικά κανείς δεν παραβλέπει την τραγωδία των χειρισμών της κυβέρνησης της ΝΔ και του ΥΠΕΞ Ν. Δένδια που αλλάζει γνώμη ποιο συχνά και από ανεμοδούρα! Αλήθεια, πόσες ανακοινώσεις έχει βγάλει το ΥΠΕΞ, αλλάζοντας κάθε φορά τελείως το αφήγημα του;

Διαβάζουμε λοιπόν:
Έβρος: Η πραγματικότητα των τουρκικών ενεργειών

Τις τελευταίες ημέρες γράφονται πολλαπλές ανακρίβειες και ανοησίες σε μεγάλο βαθμό που αφορούν δήθεν είσοδο τουρκικών στρατιωτικών τμημάτων εντός ελληνικού εδάφους. Η πραγματικότητα είναι η εξής: 
οι τουρκικές δυνάμεις βλέποντας τα έργα που εκτελούνται στη περιοχή Μελισσοκομείο του Έβρου για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών κινήθηκαν εγγύς της οριογραμμής με σκοπό να διερευνήσουν τις ελληνικές ενέργειες. Στο σημείο εκεί κατασκευάζεται φράχτης για να ανακόπτει την είσοδο των μεταναστών.

Εγκατέστησαν δύο σκηνές στρατοπεδεύοντας εντός τουρκικού εδάφους στη περιοχή Μελισσοκομείο βορειότερα από το κτήμα Μιχαηλίδη έκτασης 16 στρεμμάτων που λανθασμένα αναφέρεται ότι αποτέλεσε σημείο όπου εισήλθαν και εγκαταστάθηκαν τουρκικά τμήματα. Συνολικώς, η τουρκική δύναμη ποτέ δεν ξεπέρασε τους 15 άνδρες φέροντας ελαφρύ οπλισμό και ουδέποτε οι Τούρκοι προέβησαν σε προκλητικές ενέργειες όπως ρίψη πυρών ακόμα και στον αέρα. Σήμερα το πρωί ήταν 12 άτομα εκ των οποίων 9 Τούρκοι στρατιώτες και 3 άνδρες της τουρκικών ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Επαναλαμβάνουμε πως η εγκατάσταση τους είναι εντός τουρκικού εδάφους και όχι ελληνικού.

Τα ακριβή σύνορα του ποταμού Έβρου έχουν καθοριστεί με το σχετικό πρωτόκολλο του Νοεμβρίου του 1926. Βάσει αυτού καθορίστηκε η οριογραμμή με συγκεκριμένα σημεία και συντεταγμένες. Το τουρκικό στρατιωτικό τμήμα όπως προαναφέρθηκε βρίσκεται εντός τουρκικού εδάφους και ποτέ δεν κινήθηκε εντός ελληνικού έστω και προσωρινώς.

Η περιοχή εποπτεύεται και επιτηρείται από ισχυρές και πολλαπλάσιες ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις της 31ης M/K ΤΑΞ, στη περιοχή ευθύνης της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας. Επειδή εκεί κατασκευάζεται φράχτης για την ανάσχεση των ροών οι Τούρκοι εγκαταστάθηκαν ακριβώς επί της οριογραμμής για να επιβλέπουν τα έργα της αμυντικής οργάνωσης.

Επαναλαμβάνουμε: 
το βασικό και αφετηριακό σημείο της αντιπαράθεσης είναι το ζήτημα της Κατασκευής του Φράκτη του Αίσχους. Σε αυτό το ζήτημα θα έπρεπε να πάρουν θέση όλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ακροδεξιά, οι δημοσιογράφοι και οι ακραίου Στρατιωτικοί επειδή ακριβώς συμφωνούν και στηρίζουν την ένταση του Πολέμου κατά των Προσφύγων-Μεταναστών, επιλέγουν να ασκήσουν κριτική στους χειρισμούς του Ν. Δένδια και του ΥΕΘΑ Ν. Παναγιωτόπουλου.

Εμείς δηλώνουμε:

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία - ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ εργατικούς αγώνες
ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες

Δεν θα σκοτώσουμε και δεν θα σκοτωθούμε για καμιά βραχονησίδα στο Αιγαίο και καμιά νησίδα στον Έβρο που σε λίγες μέρες δεν θα υπάρχει.
 
Δεν θα σκοτώσουμε και δεν θα σκοτωθούμε για τα κέρδη των EXXON - MOBIL, TOTAL, ENI, ENERGEAN, Λάτση και Βαρδινογιάννη. 

Απαιτούμε να Ανοίξουν τα σύνορα της ΕΕ για τους πρόσφυγες, να τους Αναγνωριστούν όλα τα Δικαιώματα και να αναλάβουν οι Ιμπεριαλιστές που καταστρέφουν τους λαούς το κόστος Ανοικοδόμησης των κρατών που καταστρέφουν.

Το Ελληνικό κράτος όχι μόνο πρωταγωνιστεί σε όλα αυτά ως Πολεμικό Ορμητήριο, στέλνει στρατεύματα και οπλικά συστήματα στο εξωτερικό και ορθώνει Τείχη του Αίσχους.

Η θέση μας είναι στο πλευρό των Προσφύγων και Μεταναστών, απέναντι στις κυβερνήσεις του πολέμου και τους Στρατοκράτες, το ΝΑΤΟ, τη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...