Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Συλλογή υπογραφών κατά της εξόρυξης πετρελαίου

Συνεχίζεται η προσπάθεια της διαδημοτικής Επιτροπής Αγώνα Ζαγορίου και Ζίτσας γα συλλογή υπογραφών όλων όσοι αντιτίθενται στις πρόδρομες εργασίες αλλά και στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο. 

Οι αντιδρώντες επισημαίνουν εμφατικά ότι ο φυσικός πλούτος της περιοχής θα υποβαθμιστεί και δηλώνουν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί προκειμένου να «απαλλαγεί» ο τόπος από τις επιπτώσεις και την υποβάθμιση σε όλα τα επίπεδα....
 

Παράλληλα, εκφράζουν τη δυσφορία τους κατά της δημοτικής αρχής Ζίτσας, η οποία αρνήθηκε να ανακαλέσει την αρχική απόφαση χορήγησης άδειας στην εταιρία ώστε να έχει πρόσβαση στις δημοτικές εκτάσεις και την κατηγορούν ότι δεν αφουγκράζεται την αγωνία και ανησυχία των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης συμφώνησαν να ανακληθεί η απόφαση, ενώ μείζον θέμα παραμένει η καταγγελία που έγινε στην ίδια συνεδρίαση για παρεμβάσεις και εκφοβισμό των αντιδρώντων από «μπράβους» που βρίσκονται στην περιοχή και παριστάνουν τους αστυνομικούς.
 
Περισσότερα δείτε εδώ.... Σώστε την Ήπειρο από τις εξορύξεις!


1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...