Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ: Το ψηφοδέλτιο για εκλογές ΠΟΕΔΗΝ Τρίτη 23 Γενάρη στο Π.Γ.Ν.Ι. - Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ
«αυτοί που σήμερα φαίνονται νικημένοι, του αύριο μπορούν να είναι οι νικητές» 
Μπέρτολτ Μπρεχτ

Στις 23 Γενάρη ψηφίζουμε τους εκπροσώπους μας στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.
 
Οι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ παρεμβαίνουν στις εκλογές γιατί παρέμειναν πιστοί σε αξίες και αρχές, δεν έκαναν....
 

βήμα πίσω, δεν συμβιβάστηκαν, υπερασπίστηκαν με συνέπεια τις ιδέες τους, δεν είπαν «άλλα» χθες και «άλλα» σήμερα. Γι` αυτό και δεν έγιναν χειροκροτητές καμιάς κυβερνητικής πολιτικής. Μοναδικό κριτήριό τους είναι η υπεράσπιση των εργαζομένων και της δημόσιας δωρεάν υγείας.
 
Εμείς δεν ανταλλάσσουμε την ψήφο σας με υποσχέσεις για ρουσφέτια.
 
Η ΠΟΕΔΗΝ χρειάζεται να γίνει η Ομοσπονδία που θα οργανώσει τα Σωματεία και θα μετατρέψει την οργή και το θυμό μας σε μεγάλους και νικηφόρους αγώνες και όχι σε τηλεοπτικά show. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) την έχει μετατρέψει σε γραφείο έκδοσης εκατοντάδων δελτίων τύπου που το περιεχόμενό τους, στις περισσότερες των περιπτώσεων, είναι μνημείο λαϊκισμού και ενίοτε κιτρινισμού και υποσκάπτει τον δημόσιο χαρακτήρα των Νοσοκομείων. Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ έχει στηρίξει τα παλιά μνημονιακά κόμματα (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και δεν πείθει κανέναν πλέον για το «αντιμνημονιακό» και «αγωνιστικό» της προσωπείο.
 
ΣΤΗΡΙΞΤΕ - ΨΗΦΙΣΤΕ τους ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ

Με ψηλά το κεφάλι ζητάμε την ψήφο σας, όχι «για να τακτοποιήσουμε υποθέσεις σας» ή για κάθε είδους «εξυπηρέτηση» αλλά για να αγωνιστούμε μαζί και να πετύχουμε νίκες μέσα από τον οργανωμένο, μαζικό και συλλογικό αγώνα.
 
Γι αυτό η ψήφος μας σε αυτές τις εκλογές δεν είναι ούτε για πλάκα ούτε για πέταμα. Θα κρίνει πολλά για το μέλλον μας.

- Για να σταθούμε όρθιοι κόντρα στην τρομοκρατία του μονόδρομου, του “δεν υπάρχει άλλη λύση”, της υποταγής στις διαταγές των αγορών και της Ε.Ε.
- Για να κάνουμε την τομή! Να πάμε αλλιώς, ανυποχώρητα, συντονισμένα, οργανωμένα!
Αποδείχτηκε ότι η επίθεση που δεχόμαστε δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν ξαναβγούμε αποφασιστικά στο δρόμο. Με την κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων στο σωματείο μας. Να Ριζοσπαστικοποιηθεί και να μη διστάζει μπροστά στην αποφασιστική σύγκρουση με τους δανειστές, την κυβέρνηση, και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μη μένεις αδιάφορος! Απαίτησε μαζί μας ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ

Η κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία και γενικότερα στο σύστημα Υγείας δεν οφείλεται σε λάθη και παραλείψεις αλλά στην πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων. Μια πολιτική που μεταφέρει ολοένα και περισσότερο την ευθύνη της χρηματοδότησης των υπηρεσιών και των υποδομών Υγείας στους εργαζόμενους, γιατί αντιμετωπίζει την Υγεία σαν ατομική υπόθεση, σαν εμπόρευμα, πηγή κερδοφορίας του Κεφαλαίου και τους ασθενείς ως πελάτες.
Τα απογευματινά ιατρεία είναι μια μορφή ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, θεσμοθετούν την ιδιωτική επίσκεψη και καθιερώνουν τη λογική ότι στο δημόσιο νοσοκομείο ο ασθενής μπορεί και πρέπει να πληρώνει. Ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για παραπέρα καθιέρωση της επιχειρηματικής λογικής στη Δημόσια Υγεία στο παρόν και το άμεσο μέλλον.
 
ΟΙ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 
1. Κατάργηση των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων.
2. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία χωρίς αστερίσκους.
3. Αυξήσεις μισθών, κάλυψη όλων των απωλειών και μειώσεων από την εφαρμογή των μνημονίων.
Είναι γνωστό στους εργαζόμενους το τεράστιο πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες. Όλες οι κυβερνήσεις της τελευταίας 8ετίας και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνούνται να προσλάβουν μόνιμο προσωπικό. Συμφωνούν και προωθούν τις οδηγίες της Ε.Ε. για προσλήψεις μόνο με καθεστώς φτηνής και ελαστικής εργασίας (ΕΣΠΑ, επικουρικοί, μπλοκάκια), που σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες.

 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση της ψευδεπίγραφης "Αριστεράς" και την "αντιπολίτευση" της original Δεξιάς δεν χρειάζεται καμιά ανοχή. Μόνο αντίσταση με πολύμορφους αγώνες Αυτή η πολιτική δεν εξανθρωπίζεται.
 
Δεν πιστεύουμε στα παραμύθια των “ισοδύναμων μέτρων”, τα κηρύγματα “πάταξης τη διαπλοκής”, τα ψέματα για "έξοδο από το μνημόνιο το 2018" (όταν έχουν υπογράψει επιτροπεία και λιτότητα μέχρι το 2060!). Τα έχουμε χιλιακούσει. Δεν τσιμπάμε στο θέατρό τους, δεν υποτασσόμαστε στο νέο εκβιασμό ότι " θα έρθουν οι άλλοι που είναι χειρότεροι".
Όλοι όσοι ψηφίζουν και εφαρμόζουν μνημόνια είναι ίδιοι και απαράλλαχτοι!
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ατομικές λύσεις. Απαιτεί σύγκρουση με το συνολικό πλαίσιο και ισχυρούς συλλογικούς δεσμούς μεταξύ μας.
 
Διεκδικούμε:
- Αυξήσεις στους μισθούς, τις υπερωρίες και τις συντάξεις. Άμεση επαναφορά του 13ου- 14ου μισθού
- Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια δουλειάς, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά όλου του Υγειονομικού κλάδου.
- Κατάργηση όλων των νόμων για την αξιολόγηση
- Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για την υγεία.
- Άμεσα διορισμοί μόνιμου προσωπικού σύμφωνα με τις αναγκαίες οργανικές θέσεις και τα
σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα σε όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες.
 
Γι αυτό η ψήφος μας σε αυτές τις εκλογές δεν είναι ούτε για πλάκα ούτε για πέταμα.
Θα κρίνει πολλά για τους αγώνες. 
 
- Για να κάνουμε την τομή! Να πάμε αλλιώς, ανυποχώρητα, συντονισμένα, οργανωμένα!
Με την κοινή δράση όλων των μαχόμενων δυνάμεων στο σωματείο μας.

Υποψήφιοι ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΩΝ

Κίτσιος Βασίλειος - Ηλεκτρολόγος
 
Κώττης Αθανάσιος - Νοσηλευτής
 
Μπατσκανέλας Κων/νος - Νοσηλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...