Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Παλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια σε Τσίπρα. Απεργία την Παρασκευή, συλλαλητήριο την Δευτέρα που ψηφίζονται τα νέα μέτρα

Το Κίνημα, η Αριστερά σηκώνει τα λάβαρα του πολέμου ενάντια στην νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που φέρνει νέο μνημονιακό νομοσχέδιο, με κατάργηση απεργίας, αποκλειστικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ξεπούλημα της ΔΕΗ, περικοπή επιδομάτων και πολλά άλλα.

Σε απεργία καλούν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.... 
 
Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στις καθημερινές δράσεις από σήμερα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Με κεντρικό σύνθημα «Είναι ώρα οργάνωσης και πάλης! Όλοι στον Αγώνα!» το ΠΑΜΕ καλεί σε καθημερινή πολύμορφη δράση - απάντηση στο πολυνομοσχέδιο και μαζική συμμετοχή στην απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις καλούν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών (ΕΑΚΠ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).
 
Απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12 Γενάρη

Μέχρι στιγμής έχει ανακοινωθεί ότι απεργιακές συγκεντρώσεις στις 12 Γενάρη θα γίνουν:

Αθήνα: Στις 12 το μεσημέρι στην Ομόνοια

Θεσσαλονίκη: Στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου

Πειραιά: Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη

Αγρίνιο: Στις 10.30 π.μ. στην κεντρική πλατεία

Γιάννενα: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Καβάλα: Στις 12 το μεσημέρι στην Αντιπεριφέρεια

Κεφαλονιά: Στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο

Λαύριο: Στις 11 π.μ. στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων

Λήμνο: Στις 10.30 π.μ. στο λιμάνι της Μύρινας

Νάουσα: Στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία

Χαλκίδα: Στις 6.30 μ.μ. συλλαλητήριο στην πλατεία Αγοράς

Χίο: Στις 6.30 μ.μ. πικετοφορία στην είσοδο της Απλωταριάς
Κινητοποιήσεις την Τρίτη 9 Γενάρη

Στο πλαίσιο των πολύμορφων αγωνιστικών δραστηριοτήτων την Τρίτη 9 Γενάρη θα γίνουν κινητοποιήσεις σε μια σειρά πόλεις.

Συγκεκριμένα κινητοποιήσεις μέχρι στιγμής θα γίνουν σε:

Αθήνα: Στις 4 μ.μ. στην Ομόνοια

Αγρίνιο: Στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Θήβα: Στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Λαμία: Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Πάρκου

Λιβαδειά: Στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία

Νάουσα: Στις 12 μ. στην πλατεία

Σάμο - Βαθύ: Στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου

Σάμο - Καρλόβασι: Στις 6 μ.μ. στο παράρτημά του Εργατικού Κέντρου Σάμου (οδός Γοργύρας)

Χαλκίδα: Στις 6.30 μ.μ. στα φανάρια Νεάπολης
Κινητοποιήσεις στα Ειρηνοδικεία την Τετάρτη 10 Γενάρη

Ακόμη, στα πλαίσια των πολύμορφων δραστηριοτήτων θα γίνουν κινητοποιήσεις την Τετάρτη 10 Γενάρη στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής:

Στην Αττική το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 3.30 μ.μ. στα Ειρηνοδικεία Αθήνας (Κυρίλλου Λουκάρεως 14), Νίκαιας (Ερμού 6 και Π. Τσαλδάρη), Πειραιά (Νικήτα 12).

Στη Θεσσαλονίκη, στις 3.30 μ.μ., συγκέντρωση στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης (Δικαστικό Μέγαρο).

Στην Χαλκίδα, στις 3.30 μ.μ., στο Ειρηνοδικείο (Βαρατάση 25).
Συλλαλητήρια την Δευτέρα 15 Γενάρη

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται την Δευτέρα 15 Γενάρη, μέρα ψήφισης των μέτρων με συλλαλητήρια μέχρι στιγμής σε:

Αθήνα: Στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια. Στην κινητοποίηση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου με αναχώρηση στις 4 μ.μ. από τον ΟΤΕ.

Θεσσαλονίκη: Στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου

Παράλληλα καθημερινές θα είναι οι περιοδείες και οι εξορμήσεις προκειμένου να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα, ενώ πολλαπλασιάζονται οι συμμετοχές Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και Σωματείων στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ ενάντια στο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.
 
ΜΕΤΑ: Πανεργατική απάντηση στα νέα αντεργατικά μέτρα και στη φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος

Η κυβέρνηση καταθέτει σήμερα, Τρίτη 9 Γενάρη 2018, το νομοσχέδιο για την γ’ αξιολόγηση, με στόχο την ψήφισή του την προσεχή Δευτέρα 15 Γενάρη. Με το νομοσχέδιο αυτό, φαλκιδεύεται το απεργιακό δικαίωμα, ξεκινώντας από τα «κύτταρα» του συνδικαλιστικού κινήματος, που είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία, επεκτείνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για χρέη προς το Δημόσιο, περιορίζονται και περικόπτονται οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα, εισάγονται μια σειράαντεργατικών ρυθμίσεων στο χώρο της εκπαίδευσης, της υγείας κτλ., επιταχύνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, ενώ προωθούνται και νέες.

Η Εργατική Τάξη και ο Ελληνικός Λαός πρέπει να αντιδράσουν άμεσα, μαζικά και απεργιακά στην νέα αντεργατική και αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των δανειστών.

Η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και οι παρατάξεις του παλιού και νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ), με τη στάση τους, με την άρνησή τους για οργάνωση της πάλης και κυρίως με την απραξία τους, βάζουν την πλάτη τους και διευκολύνουν την κυβέρνηση για να περάσει αυτά τα μέτρα.

Το ΜΕΤΑ, εδώ και πάνω από ένα μήνα, προέβαλε την ανάγκη της αγωνιστικής παρέμβασης ενάντια στην γ’ αξιολόγηση, με την οργάνωση πολύμορφων δράσεων, ενημέρωσης και κινητοποίησης των εργαζομένων, με αποκορύφωμα την έγκαιρη προκήρυξη Γενικής Απεργίας για τις 11 Γενάρη, παρακάμπτοντας ακόμα και τη γραφειοκρατική ηγεσία της ΓΣΕΕ, και τη διοργάνωση συλλαλητηρίου έξω απ’ την βουλή το απόγευμα της ημέρας ψήφισης των μέτρων στη βουλή.

Δυστυχώς, σ’ αυτήν την παρελκυστική τακτική, της αναμονής, συνέβαλαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με τη γενικόλογη πρότασή τους για απεργία τη μέρα που θα ψηφίζονται τα μέτρα στη βουλή, αφήνοντας ουσιαστικά την πρωτοβουλία της ημερομηνίας προκήρυξής της, για ακόμα μια φορά, στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και την αίσθηση στους εργαζόμενους ότι γίνεται μια απεργία για την τιμή των όπλων.

Το ΜΕΤΑ, παρά τις περιορισμένες χρονικές προθεσμίες, καλεί τα συνδικάτα στην προκήρυξη Γενικής Απεργίας για την Παρασκευή 12 Γενάρη και παλλαϊκού-ενωτικού συλλαλητηρίου για τις 15 Γενάρη το απόγευμα στο Σύνταγμα, ημέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη βουλή για να δοθεί ενωτική, μαζική και αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση και τους δανειστές.

Τέλος το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να συμμετάσχουν, σε συνεργασία με τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών, στις συγκεντρώσεις που γίνονται την Τετάρτη 10 Γενάρη, ώρα 3μμ, και κάθε Τετάρτη, σ’ όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας, για την ακύρωση και το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών, για την υπεράσπιση της εργατικής και λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και για τη στήριξη των εργαζομένων και των μελών των συνδικάτων που κινδυνεύει με εκπλειστηριασμό η κατοικία τους.

Συντονισμός πρωτοβάθμειων Σωματείων: Να σημάνει συναγερμός - Για εβδομάδα πολύμορφης μάχης & απεργία στις 12/01

Να σημάνει παντού συναγερμός - Για εβδομάδα πολύμορφης μάχης, κλιμάκωσης και για απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη –Για να μην περάσουν τα προαπαιτούμενα της γ΄ αξιολόγησης και ο αντιαπεργιακός νόμος

Με συμμετοχή εκπροσώπων και παρατηρητών από Εργατικά Σωματεία, Συλλογικότητες γειτονιών, Πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς και αγωνιστές του κινήματος, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8/01 η Σύσκεψη Αγώνα που κάλεσε η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για Συντονισμό. Στη σύσκεψη τοποθετήθηκαν πολλοί αγωνιστές και στην ολοκλήρωση της Σύσκεψης καταλήχθηκαν τα παρακάτω:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ σε συμφωνία με το κεφάλαιο και τους δανειστές, ετοιμάζεται να ανταποκριθεί πλήρως στις απαιτήσεις της τρίτης αξιολόγησης (και στην συνέχεια και της Τέταρτης αξιολόγησης τον Μάιο. Η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ΄ αξιολόγησης και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο. Παρά τις κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου, οι επιλογές αυτές προχωρούν με την πολιτική συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων.

Στο στόχαστρο του αντισυνδικαλιστικού νόμου βρίσκονται, όχι προφανώς τυχαία, τα πρωτοβάθμια σωματεία και το δικαίωμα στην απεργία. Η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και η ΕΕ θέλουν να δώσουν ένα στρατηγικό χτύπημα στο εργατικό κίνημα. Επιδιώκουν να αποδυναμώσουν τα πρωτοβάθμια σωματεία και ειδικά τα αγωνιστικά ταξικά σωματεία που μπορούν να σηκώσουν σοβαρές μάχες σε επιχειρήσεις και κλάδους. Κι ταυτόχρονα θέλουν να «χτυπήσουν» τις μορφές οργάνωσης στην βάση των εργαζόμενων μέσα από τις οποίες μπορούν να διαμορφωθούν οι όροι για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.

Το μεγαλύτερο μέρος του “πα­κέτου” των προαπαιτούμενων που αναμένεται να νομοθετηθεί αφορά την ολοκλήρωση της συνταγής της σκληρής λιτότητας στη βάση των υπέρογκων πρωτογενών πλεονα­σμάτων και έναν ακόμη γύρο «δι­άσωσης των τραπεζών». Το αντεργατικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης μέτρα που θα σχετί­ζονται με τις εργασιακές σχέσεις και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες με γνώμονα την «ενίσχυ­ση της ανταγωνιστικότητας». Ταυτόχρονα με τα μέτρα της γ΄ αξιολόγησης σειρά παίρνουν μια σειρά νέες ιδιωτικοποιήσεις ενώ τα προνοιακά επιδόματα, το ΕΚΑΣ και τα ασφαλιστικά δικαιώματα βρίσκονται στο στόχαστρο ριζικών ανατροπών.

Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνο­νται και νέες διατά­ξεις επέκτασης των περίφημων ηλεκτρο­νικών πλειστηριασμών. Την ίδια ώρα οι θεσμοί διαμηνύουν πως μόνο αν γίνουν κανονικά οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα δώσουν την επόμενη δόση!

Οι ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ έχουν αρνηθεί κάθε απεργιακό σχεδιασμό και στηρίζουν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τον ΣΕΒ. Συμφωνούν πλήρως με το επιλεκτικό χτύπημα κατά των πρωτοβάθμιων σωματείων, προκειμένου να υλοποιούν απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική μέσα στα συνδικάτα.

Όμως και η πρόταση για απεργία την μέρα ψήφισης των μέτρων αποτελεί μια πρόταση «αναμονής του αντιπάλου», που δεν συσπειρώνει δυνάμεις, δεν δίνει καμιά προοπτική για τη συνέχεια.

Το εργατικό κίνημα, ο λαός και η νεολαία πρέπει ΤΩΡΑ να απαντήσουν ενωτικά και αποφασιστικά! Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, την συλλογική πάλη και δράση – Να μην περάσει η 3η αξιολόγηση. Σύγκρουση –ρήξη με τα ευρωμνημόνια και με όλους όσους τα επιβάλουν κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφάλαιο

Να σημάνει παντού συναγερμός με διαδικασίες βάσης, για εβδομάδα πολύμορφης μάχης, κλιμάκωσης και απεργίας την Παρασκευή 12 Γενάρη:

1. Να δοθεί παντού στα σωματεία η μάχη για να υπάρξουν αποφάσεις και να προκηρυχτεί απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Καλούμε τους εργαζόμενους, τις συνελεύσεις τους, τα πρωτοβάθμια σωματεία να συμβάλουν στην απεργιακή απάντηση, ανεξάρτητα από τι θα πράξουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Καλούμε σε απεργιακή συγκέντρωση στις 12.00 στα Προπύλαια.

2. Την Τετάρτη 10 Γενάρη καλούμε σε μαζικές συγκεντρώσεις στα Ειρηνοδικεία για μαζική εργατική-λαϊκή ακύρωση των πλειστηριασμών και του νόμου ποινικοποίησης της δράσης ενάντιά τους. Είναι η πρώτη απόπειρα πλειστηριασμών μετά την ψήφιση του νόμου ενάντια στη δράση αποτροπής τους. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού είναι 3μμ στη Λουκάρεως.

3. Την Πέμπτη 11 Γενάρη στις 6μμ προχωράμε σε καταγγελία στα γραφεία της ΓΣΕΕ (συγκέντρωση Ιουλιανού και Πατησίων) και στην συνέχεια σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

4. Καλούμε σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων μέχρι και την μέρα της ψήφισης και στην συνέχεια σε κύκλο γενικών συνελεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...