Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

«Ούτε γη ούτε νερό στις εταιρείες πετρελαίου. Να φύγουν από τον τόπο μας» Ημερίδα οργανώνει η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο

Τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των φορέων και των τοπικών κοινωνιών στους δήμους Ζίτσας, Πωγωνίου και Ζαγορίου χαιρετίζει η παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο».  
Η παράταξη υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών να προστατέψουν τον τόπο τους από την καταστρεπτική....


δραστηριότητα των εταιρειών έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου.

«Ούτε γη ούτε νερό στις εταιρείες πετρελαίου. Να φύγουν από τον τόπο μας», υπογραμμίζει η Αριστερή Παρέμβαση και την ερχόμενη Πέμπτη 18 Ιανουαρίου οργανώνει δημόσια εκδήλωση για τις επιπτώσεις από την εξόρυξη των υδρογονανθράκων. 

Ούτε γη ούτε νερό στις εταιρείες πετρελαίου
Να φύγουν από τον τόπο μας

Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί
ΠΕΜΠΤΗ 18 Γενάρη στις 7ωρα το απόγευμα
στην ΣΤΟΑ ΣΑΡΚΑ -2ος ΟΡΟΦΟΣ στην αίθουσα της περιφέρειας

Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση των κατοίκων στους Δήμους Ζαγορίου, Πωγωνίου και Ζίτσας, για να προστατέψουν τον τόπο τους από την καταστρεπτική δραστηριότητα των εταιρειών έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου.
 

Ήδη ανάγκασαν τα Δημοτικά Συμβούλια είτε να πάρουν πίσω τις άδειες που είχαν δώσει, είτε να δεσμευτούν να επανεξετάσουν τις αδειοδοτήσεις.

Αυτό έχει τεράστια σημασία και δείχνει ότι ο ενωμένος αγώνας των κατοίκων είναι σε θέση να ανατρέψει τελεσίδικα αυτές τις αδειοδοτήσεις, να στείλει στον αγύριστο τα τσιράκια των εταιρειών και να προστατέψει τον τόπο του από την καταστροφή.
 

Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι:
 

1. Δεν πρόκειται για κάποιο σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης του τόπου με σεβασμό στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και τις δραστηριότητές του
 

2. Δεν πρόκειται για σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων και του λαού μας

Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι πρόκειται για παράδοση άνευ όρων της πατρίδας μας στα συμφέροντα ληστρικών κεφαλαίων, που σκοπό έχουν να ρουφήξουν ότι μπορούν, να κερδοσκοπήσουν, να αρπάξουν επιδοτήσεις και να αφήσουν πίσω τους «κρανίου τόπο».
 

Βεβαιώνουν για αυτό οι περιοχές του πλανήτη μας που έχουν μετατραπεί σε σεληνιακό τοπίο από τις εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου, ενώ οι λαοί των περιοχών αυτών βιώνουν φτώχεια, μιζέρια και καταδίκη να ζουν σε μολυσμένο περιβάλλον.(Νιγηρια,Οκλαχομα κλπ) Τα κέρδη οδεύουν για άλλες περιοχές, στα κέντρα των τραπεζικών και χρηματιστηριακών Ομίλων.
 

Πρόκειται για μοντέλο «οικονομικής ανάπτυξης» σε όφελος λίγων εκλεκτών, όπως πολύ καλά βιώνουμε και στο λεκανοπέδιο με την εκμετάλλευση του υπόγειου υδάτινου πλούτου.

Ο υδάτινος υπόγειος πλούτος καταληστεύεται και υπεραντλείται με ανυπολόγιστες συνέπειες στο άμεσο μέλλον για τον τόπο μας. Τα μεγάλα κέρδη πάνε στην τσέπη λίγων οικογενειών και των πολιτικών τους φίλων και οι «ιθαγενείς» πρέπει να αρκεστούν στα «Μνημονιακά» μεροκάματα φτώχειας.

Ο αγώνας είναι δύσκολος, χρειάζεται ενότητα και αποφασιστικότητα.

Απέναντι μας βρίσκεται σε μια ιδιότυπη συμμαχία το πολιτικό σύστημα της χώρας μας (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) που έχει ήδη ταυτιστεί (με το αζημίωτο βέβαια) με τα συμφέροντα των εταιρειών αυτών.

Απέναντί μας βρίσκεται η προσπάθεια εξαγοράς και διάσπασης που θα προσπαθήσουν να κάνουν οι εταιρείες αυτές για να μας αδυνατίσουν.
 

Τίποτε όμως δεν μπορεί να αντισταθεί σε έναν λαό που έχει το δίκαιο και ενωμένα το διεκδικεί

Το Δίκαιο μας, η Ενότητα και ο Αγώνας μας θα τους στείλει στον αγύριστο

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΗΠΕΙΡΟ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Σας είναι γνωστή η εκχώρηση από την Κυβέρνηση σε Πολυεθνική Εταιρεία του δικαιώματος έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων στην περιοχή της ΗΠΕΙΡΟΥ.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Οι κάτοικοι έχουν συστήσει Επιτροπή Αγώνα εναντία στην καταστρεπτική για την περιοχή δραστηριότητα της Πολυεθνικής Εταιρείας

Όπως φαίνεται και από την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που η ίδια η εταιρεία κατέθεσε για έγκριση, η καταστροφή και οι συνέπειες στον τόπο μας θα είναι τεράστιες.

Χιλιάδες στρέμματα θα ερημωθούν.
 

Θα έχουμε ανεπίστρεπτη διατάραξη της ισορροπίας Πανίδας και Χλωρίδας στην περιοχή μας.

Θα έχουμε διατάραξη της τωρινής «Σεισμικής Ισορροπίας» με κίνδυνο πρόκλησης καταστρεπτικών Σεισμών.

Κίνδυνος μόλυνσης του Υδροφόρου Ορίζοντα, και Καταστροφικές συνέπειες για τις Οικονομικές Δραστηριότητες στην περιοχή όπως στην Γεωργία, Κτηνοτροφία, Μελισσοκομία, Τουρισμό κλπ

Τα οφέλη θα είναι μεγάλα μόνο για τις Πολυεθνικές και τους πολιτικούς υπηρέτες τους.

Για τους κατοίκους θα μείνουν κάποια μεροκάματα «πείνας» και η καταστροφή της ερημοποίησης που θα αφήσουν πίσω τους οι εταιρείες

Πιστεύοντας ότι έχουμε υποχρέωση να ενισχύσουμε τον αγώνα των κάτοικων με κάθε τρόπο σας καλούμε σε Σύσκεψη-Συζητηση για να δούμε με ποιους τρόπους και μέσα μπορούμε να συμβάλουμε στην κατεύθυνση αυτή

Η Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί
ΠΕΜΠΤΗ 18 Γενάρη στις 7ωρα το απόγευμα
στην ΣΤΟΑ ΣΑΡΚΑ -2ος ΟΡΟΦΟΣ στην αίθουσα της περιφέρειας

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΗΠΕΙΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...