Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Καταψηφίζουν οι δύο οικολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις συμβάσεις για έρευνα υδρογονανθράκων

«Όχι» σε τέσσερις συμβάσεις που αφορούν την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε τέσσερις περιοχές της χώρας θα πουν οι δύο οικολόγοι βουλευτές συνεργαζόμενοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δημαράς και Γιάννης Τσιρώνης.

Την απόφαση προανήγγειλε ο Γιώργος Δημαράς στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου συζητήθηκαν σήμερα οι τέσσερις συμβάσεις....


«Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφαιρούμε πόρους από τις επόμενες γενιές» είπε ο κ. Δημαράς και απεκάλυψε ότι τις απόψεις του συμμερίζεται και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης. «Είναι λάθος αυτό που γίνεται. Τους πόρους υδρογονανθράκων θα έπρεπε να τους κρατήσουμε απόθεμα για την περίοδο που θα λιγοστέψουν τα διαθέσιμα των άλλων περιοχών, όπως της Μέσης Ανατολής» προειδοποίησε.

Πάντως η διαφοροποίηση των δύο βουλευτών δεν αναμένεται να επηρεάσει ουσιαστικά το αποτέλεσμα ακόμη και αν διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία την Τετάρτη κατά τη συζήτηση των δύο κυρώσεων στην Ολομέλεια. Και αυτό γιατί τις συμβάσεις αναμένεται να υπερψηφίσουν οι υπόλοιποι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και των ΑΝΕΛ.

Με τις τέσσερις συμβάσεις παραχωρούνται δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης στις εταιρείες «Total E&P Greece B.V», «Edison International S.p.A.» και “Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία» για το Ιόνιο Πέλαγος και χερσαίες περιοχές σε Άρτα-Πρέβεζα, την Αιτωλοακαρνανία και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...