Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Πλήγμα στην οικονομία η συμφωνία Βόρειας και Νότιας Κορέας, με τις μετοχές της οπλικής βιομηχανίας να πέφτουν

Προς μια συμφωνία ειρήνευσης και τη σταδιακή αποπυρηνικοποίηση υποσχέθηκαν να στραφούν ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας και ο αποκαλούμενος “τρελός ηγέτης” της Βόρειας, τη στιγμή που η πολιτισμένη δύση ψάχνει κάποια χώρα για να βομβαρδίσει ώστε να ανακάμψουν οι μετοχές της οπλικής βιομηχανίας που δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από αυτή....


Πιο συγκεκριμένα ο χρηματιστηριακός δείκτης για τις βιομηχανίες άμυνας, έπεσε κατά 1.3% χτες, με τις πέντε μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες των ΗΠΑ να καταγράφουν απώλειες ύψους 10.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η μετοχή της Lockheed Martin έπεσε κατά 2.5%, της Northrop Grumman κατά 3.4%, της General Dynamics κατά 3.8%, της Raytheon που κατασκευάζει τα γνωστά μας drones κατά 3.6% και της Boeing που είναι θυγατρική της Lockheed και κατασκευάζει κυρίως πολιτικά αεροπλάνα, κατά 1%.
Τον τελευταίο χρόνο, ο συγκεκριμένος δείκτης (S&P Aerospace and Defense Select Industry Index) είχε αυξηθεί κατά 27%, όμως από την περασμένη Τρίτη δεχόταν πιέσεις, μετά τα σχόλια του αμερικανού προέδρου για τον Κιμ Γιονγκ Ουν, που τον χαρακτήριζε “έντιμο”. Στιγμή από την οποία ο δείκτης έχει υποχωρήσει κατά 4.3%

Παρόλα αυτά, αναλυτές της Morgan Stanley καθησυχάζουν το επενδυτικό κοινό, διαβεβαιώνοντας πως υπάρχουν ακόμα πολλές εστίες έντασης και απειλών στον πλανήτη ενάντια στις ΗΠΑ, όπως είναι η Μέση Ανατολή, η Ρωσία και η Κίνα, οπότε δεν προβλέπεται κάποια μείωση στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ, που ενδεχομένως θα έριχνε κι άλλο την αξία των μετοχών αυτών των εταιρειών.

Ίσως ένας γενικευμένος πόλεμος να δώσει μια τόνωση στην αγορά οπλικών συστημάτων που τόσο πολύ τη χρειάζεται αυτό τον καιρό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...