Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Έμπλεοι εθνικής υπερηφάνειας για τα συγχαρητήρια του Αμερικανού πρέσβη προς την Ελληνική κυβέρνηση

Ε, τώρα μην μας πείτε ότι δεν πλημμυρίσατε εθνική υπερηφάνεια διαβάζοντας την είδηση που δημοσιεύεται σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ και μας λέει ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, για την έγκριση της αναβάθμισης των F-16 σε έκδοση VIPER;

«Μια μεγάλη ημέρα για τους συμμάχους μας, την Πολεμική Αεροπορία και το ΥΕΘΑ της Ελλάδας, καθώς.... 
 
 
προχωρά η συμφωνία αναβάθμισης των F-16, που συνήφθη κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο τον περασμένο Οκτώβριο. Συγχαρητήρια στον υπουργό Πάνο Καμμένο και την ομάδα του», μας τουιτάρισε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Αν δηλαδή καταλάβαμε καλά η αφετηρία γι’ αυτή την εξέλιξη ήταν η συνάντηση του Τσίπρα με τον Τραμπ τότε ο Ελληνας πρωθυπουργός μας γνωστοποίησε ότι μπορεί ο Αμερικανός Πρόεδρος να φαίνεται «διαβολικός», αλλά πως κατά βάθος ό,τι κάνει το κάνει «για καλό».  Μάλιστα.
 
Υπάρχουν φυσικά κάποιες... ασήμαντες λεπτομέρειες
 
Οτι π.χ. θα πληρώσει ο Ελληνικός λαός πολύ περισσότερα απ’ το 1,1 δις δολάρια που ισχυρίζεται η κυβέρνηση και βάση της συμφωνίας το 75% του συνολικού ποσού θα έχει πληρωθεί μέχρι το 2021.
 
Μιλάμε για ημερομηνία που θα μας έχει παραδοθεί το ένα από τα 85 προς εκσυγχρονισμό αεροσκάφη (με το τελευταίο να παραδίδεται 2028).
 
Αλλά εντάξει να μην το κάνουμε και θέμα. Θα μιζεριάσουμε τώρα για κάποια ασήμαντα ποσά
 
Αλλωστε μπορεί να υποτιμήσουμε τα τόσα θετικά λόγια που είπε για την κυβέρνησή μας ο αμερικανός αξιωματούχος; 
 
Αυτά έχουν ανυπολόγιστη διπλωματική αξία!
 
Και δεν θέλουμε να ακούσουμε κακεντρέχειες ότι και πάλι οι μίζες θα είναι δυσθεώρητες και κάποιοι καραβανάδες και πολιτικοί θα θησαυρίσουν ξανά σε βάρος του ελληνικού λαού. Παρόμοιες καταγγελίες και μάλιστα πολύ σοβαρές ακούστηκαν και στο παρελθόν –που έβαλαν μάλιστα στο στόχαστρο και τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη- αλλά τελικά τίποτα δεν αποδείχτηκε και την πλήρωσαν μόνο κάποια «καμμένα χαρτιά».  
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...