Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Δωδώνη: Ζεσταίνονται (;) σενάρια πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας...

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά... 

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η λαϊκή ρήση και απομένει το προσεχές διάστημα να επιβεβαιωθεί ή όχι στην περίπτωση της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη. 

Δημοσιεύματα που μιλάνε ότι η εταιρεία έχει μπει στο «ραντάρ» εγχώριων και ξένων επενδυτών, για τους….
  
108 επίδοξους «μνηστήρες» της ηπειρώτικης γαλακτοβιομηχανίας.

Κι αυτό γιατί τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα στον αθηναϊκό οικονομικό τύπο, τα οποία φέρουν την Δωδώνη μπροστά σε ένα νέο deal, με Έλληνες αλλά και ξένους να εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον για την εξαγορά της γαλακτοβιομηχανίας.

Η Δωδώνη πουλήθηκε στην επενδυτική εταιρία Strategic Initiatives πριν από πέντε χρόνια, έναντι του ποσού των 21 εκατομμυρίων ευρώ, κάνοντας τότε πολλούς να μιλούν για ξεπούλημα και για πολιτικό σκάνδαλο.

Μάλιστα οι σημερινοί κυβερνώντες, αντιπολίτευση τότε, δεσμεύονταν για "άνοιγμα του φακέλου" και για πλήρη διερεύνηση της αγοραπωλησίας, πράγμα φυσικά που δεν έγινε ποτέ.

Τους τελευταίους μήνες τα σενάρια για πώληση της Δωδώνης αναζωπυρώνονται χωρίς όμως και να διαψεύδονται.

Πηγές προσκείμενες στη διοίκηση της Δωδώνης μιλώντας στο mononews.gr επιβεβαιώνουν πως κατά καιρούς διεξάγονται διάφορες συζητήσεις, ωστόσο σπεύδουν να τονίσουν πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία συμφωνία για συνεργασία. «Η εταιρεία μας διαθέτει πολύ καλή διοίκηση και έχει να επιδείξει πολύ θετικά αποτελέσματα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και δύσκολο περιβάλλον. Ως εκ τούτου είναι πολύ ελκυστική και είναι λογικό να προσελκύει το επενδυτικό ενδιαφέρον», σημειώνουν χαρακτηριστικά και επαναλαμβάνουν πως τη δεδομένη στιγμή δεν υφίσταται θέμα εξαγοράς ή συνεργασίας.

Ανάμεσα σε αυτούς που φέρεται να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η ολλανδική Friesland Campina όπως και μεγάλοι ελληνικοί όμιλοι της εγχώριας αγοράς τροφίμων, όπως η Optima της οικογένειας Παντελιάδη (κατέχει επίσης την αλυσίδα σούπερ μάρκετ ΜΕΤΡΟ – My Market) αλλά και το επενδυτικό fund Deca, στο οποίο συμμετέχει ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Απομένει το επόμενο διάστημα το τοπίο να ξεκαθαρίσει, σε μία εποχή μάλιστα όπου ο "πόλεμος της φέτας" είναι σκληρός σε ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...