Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ποιος είναι αυτός ο Τρούμαν τελικά; Επίθεση της κυβέρνησης στο αντιπολεμικό κίνημα…

Δύο από τους διαδηλωτές που προσπάθησαν να αποκαθηλώσουν το άγαλμα του Τρούμαν στη χθεσινή μεσημεριανή αντιπολεμική φοιτητική/μαθητική πορεία προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, αφού χτυπήθηκαν από τα ΜΑΤ, όπου οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις....
 

Τρίτη 17 Απρίλη, στις 12, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων θα δικαστούν με την διαδικασία του αυτόφωρου, πράγμα που για την κυβέρνηση και την αστυνομία της σήμαινε ότι χθες έπρεπε να κρατηθούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, παρά το γεγονός ότι έχρηζαν νοσηλείας.

Οι γελοίες κατηγορίες έχουν ως εξής: Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, αντίσταση κατά της αρχής, παράβαση νόμου περί όπλων, απόπειρα σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, διακεκριμένες φθορές και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Να σημειώσουμε ότι στη  πορεία έγινε άγρια επίθεση της αστυνομίας με χημικά και ξύλο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ διέταξε την με κάθε τρόπο υπεράσπιση του αγάλματος, συναισθανόμενη προφανώς τον καθοριστικό της ρόλο μέσα στο ΝΑΤΟ. 

Το αποτέλεσμα της…συναίσθησης αυτής ήταν 6 τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε Ευαγγελισμό, ΚΑΤ και Λαϊκό, με δύο από αυτούς να χρήζουν επανεξέτασης λόγω σοβαρών τραυμάτων και έναν να παραμένει στο νοσοκομείο με ανοιχτά θλαστικά τραύματα κι ένα ακροκροταφικό ρωγμώδες κάταγμα δεξιά

Σύμφωνα μάλιστα με τις καταγγελίες του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού», τις οποίες διαβάζουμε στην εφημερίδα Ριζοσπάστης, “ενώ ο διαδηλωτής εξεταζόταν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στις 4 το μεσημέρι, δύο ασφαλίτες με πολιτικά παραβίασαν το χώρο των Επειγόντων, άνοιγαν τα παραβάν που χωρίζουν τους ασθενείς, διέκοπταν ιατρικές πράξεις και εξετάσεις, απαιτώντας να μάθουν πού είναι ο τραυματισμένος διαδηλωτής για να του πάρουν «μια άτυπη κατάθεση».

Κάτω από τις αντιδράσεις εργαζομένων του νοσοκομείου που απαιτούσαν να φύγουν οι ασφαλίτες άμεσα από το χώρο, τελικά απομακρύνθηκαν, αφού πρώτα όμως ζήτησαν τα ονόματα γιατρών, νοσηλευτών και όλων όσοι διαμαρτυρήθηκαν. Σε επικοινωνία εργαζομένων του νοσοκομείου με το βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστο Κατσώτη, ο οποίος βρισκόταν στη ΓΑΔΑ, ζήτησαν να συμπεριληφθεί στο διάβημα το αίτημα να μην μπαινοβγαίνουν ασφαλίτες στα νοσοκομεία.”

Ασφαλίτη βρήκαν όμως και μέσα στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε έξω από τη ΓΑΔΑ μόλις προσήχθησαν οι δύο διαδηλωτές. Ευτυχώς οι συγκεντρωμένοι τον αντιλήφθηκαν άμεσα και τον έδιωξαν από τον χώρο. Ο κόσμος παρέμεινε έξω από τη ΓΑΔΑ μέχρι αργά το βράδυ απαιτώντας την απελευθέρωση των δύο συλληφθέντων.

Αλήθεια, γιατί συνελήφθησαν και κατηγορούνται οι δύο διαδηλωτές; 

Τι σημαίνει «επικίνδυνη σωματική βλάβη»; 

Έβλαψαν τον μπρούτζινο Τρούμαν; 

Γιατί όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο που τράβηξε ο Σάββας Καρμανιόλας, κανείς δεν μπορεί να προξενήσει επικίνδυνη σωματική βλάβη στους ανεγκέφαλους που βρίσκονται κάτω από τη στολή των ΜΑΤ. 

Ειδικά άνθρωποι χωρίς όπλα ή αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως όπλα –εκτός αν «παράβαση νόμου περί όπλου» εννοούν κάποια κράνη που τυχόν υπήρχαν. 

Όσο για τη «διατάραξη κοινής ειρήνης», πράγματι ανησύχησε ο περιβάλλων του Τρούμαν χώρος –γιατί αν εννοούν το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργήθηκε στο δρόμο, αυτό, όπως βλέπουμε και στο βίντεο πάλι, προκλήθηκε από την ρίψη χημικών και το κυνηγητό της αστυνομίας που ανάγκασε τους ανθρώπους να βγουν στο δρόμο για να γλιτώσουν.


Για τον περιβάλλοντα του Τρούμαν χώρο να πούμε ότι έχουμε ανησυχήσει κι εμείς πολύ. Άραγε, γιατί δεν αναρωτιούνται όσοι θίγονται γιατί το άγαλμα αυτό έχει τύχει επανειλημμένως μιας «βάναυσης» συμπεριφοράς από διάφορες πλευρές; 

Γιατί ήδη από το 1965 (δύο χρόνια αφότου στήθηκε) έγιναν απόπειρες «σωματικής βλάβης» εναντίον του και συνεχίζονται συχνά-πυκνά μέχρι σήμερα

Τι ήταν ο Χάρυ Τρούμαν; 

Πώς «βοήθησε» την Ελλάδα και τι συμβολίζει η βοήθεια αυτή; 

Τι συμβολίζει, άραγε, το άγαλμα ενός αμερικανού προέδρου, του πρώτου μάλιστα προέδρου μετά τον πόλεμο; 

Το άγαλμα του 33ου προέδρου των ΗΠΑ «ενσαρκώνει» την αμερικανική πολιτική που αναπτύχθηκε μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και έχει αιματοκυλήσει ολόκληρο τον πλανήτη

Το διαβόητο «Δόγμα Τρούμαν» ήταν η επιτομή της αμερικανικής ιμπεριαλιστικής μηχανής, σε μια περίοδο που η Ευρώπη προσπαθούσε να ανασυγκροτηθεί μετά τον καταστροφικό δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Μέσα από το «δόγμα» αυτό προσδέθηκαν στο άρμα του ΝΑΤΟ η Ελλάδα και η Τουρκία και τέθηκαν με σαφή τρόπο οι βάσεις του «Ψυχρού Πολέμου».

Να θυμηθούμε ότι ο Τρούμαν ανέλαβε να «τελειώσει» τον εμφύλιο στην Ελλάδα, όταν το 1948 εισηγήθηκε στο αμερικανικό κογκρέσο την αποστολή μεγάλης οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ελλάδα –μέσα στην βοήθεια συγκαταλέγονται και οι Ναπαλμ Β που έριχναν δοκιμαστικά το 1948 σε διάφορες επιχειρήσεις στην Ελλάδα ενάντια στους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού και τελικά το 1949 στο Γράμμο. 

Τις Ναπάλμ τις είχε δοκιμάσει νωρίτερα στον Ειρηνικό και στο Παρίσι, ενώ η πορεία του δεν τέλειωσε εκεί. 

Το 1945 βομβαρδίζει πολύ σκληρά το Τόκυο με ναπάλμ, ενώ είναι πάλι αυτός που αποφασίζει τη ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Από το 1950 έως το 1953 γεμίζει βόμβες ναπάλμ την Κορέα, αφού λίγα χρόνια πριν τις έχει ξαναδοκιμάσει στην Ινδονησία

Να μην ξεχάσουμε φυσικά να αναφέρουμε ότι το 1947 εισηγήθηκε τη δημιουργία της CIA (πράγμα που υλοποίησε), το 1948 κάνει τα πάντα για να αναγνωρίσει το κράτος τού Ισραήλ, ενώ το 1949 πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ΝΑΤΟ.

Το να βάζεις ΜΑΤ να υπερασπίζονται το άγαλμα του Τρούμαν είναι φυσικά(!) άσκηση υπεύθυνης και σώφρονας πολιτικής που δείχνει ότι σεβόμαστε ως χώρα τους συμμάχους μας και τιμάμε τις δεσμεύσεις μας. 

Το να προσπαθήσει το κίνημα να αποκαθηλώσει όλα αυτά τα σύμβολα είναι μια πρόκληση που δείχνει ότι σεβόμαστε ως λαός την ιστορία μας και τιμάμε τους νεκρούς και τους ξεριζωμένους του παρελθόντος και του παρόντος. 

Όταν είσαι κυβέρνηση που συμμετέχει στον πόλεμο που διεξάγεται στη γειτονιά μας παραχωρώντας τις βάσεις για να απογειωθούν τα αεροπλάνα του θανάτου, τότε οφείλεις να φερθείς υπεύθυνα απέναντι στους συμμάχους σου. 

Όταν είσαι ο λαός που δεν θέλει να επιτρέψει να σφάζονται και να ξεριζώνονται παιδιά και άμαχος πληθυσμός, τότε οφείλεις να είσαι κάθε μέρα στο δρόμο και να συνειδητοποιείς ότι μόνο η δική σου δύναμη μπορεί να σταματήσει τη σφαγή. 

Η κάθε πλευρά πλέον έχει κάνει ξεκάθαρη τη θέση της.

Σήμερα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας υπάρχουν αντιπολεμικά συλλαλητήρια. Τα περισσότερα ξεκινούν στις 7μμ

Επίσης, υπάρχει κάλεσμα αλληλεγγύης στις 12 για τους δύο συλληφθέντες, στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. 

Ας πλημμυρίζουμε τους δρόμους κάθε μέρα από δω και στο εξής. 

Να τους πλημμυρίσουμε από οργή και υπόσχεση ότι ο πόλεμος θα σταματήσει. 

Ήδη βιώνουμε πολλές από τις πληγές του. 

Να μη τους αφήσουμε να μας διαλύσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...