Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Στη φυλακή παραλίγο να πάει ο Μαρτίνης, για δωρεάν νοσήλια σε VIP με λεφτά που ήταν για απόρους

Παραλίγο να του φερθούν σαν μια απλή καθαρίστρια, για 22 ψωροεκατομμύρια

Το εσωτερικό της φυλακής κινδύνευσε να δει κύριος που φοράει κουστούμι και έχει πολιτικούς και δημοσιογράφους για φίλους.

Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέας Μαρτίνη, ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα από....

το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, σε ποινή κάθειρξης 7 ετών χωρίς ελαφρυντικό.

Μάλλον επειδή δεν είχε δουλέψει ποτέ ως καθαριστής, η ποινή του έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και έτσι πήγε σπίτι του σαν να μη συνέβη τίποτα.

Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Μαρτίνης, χορηγούσε δωρεάν νοσήλια σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και σε φίλους τους στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Και όχι δε μιλάμε για μία ή δύο περιπτώσεις, αλλά για 8,100.

Η τακτική του Μαρτίνη, κόστισε στο νοσηλευτικό ίδρυμα περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ, αφού χάριζε σχεδόν το σύνολο του κόστους των εξετάσεων και των νοσηλίων. Σίγουρα ανάμεσα στους αναξιοπαθούντες επώνυμους, θα βρίσκονται και άτομα που μάχονται για την ιδιωτική υγεία, αλλά γιατί να πληρώσουν για τα νοσήλιά τους, αφού έχουν βύσμα σε κρατικό κορβανά;

Το ακόμα καλύτερο στην υπόθεση, είναι πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μαρτίνης αντλούσε τα λεφτά για τους VIP ασθενείς του, από κονδύλια που προορίζονταν για τα νοσήλια απόρων.

Το τελικό ποσό που κόστισε στους φορολογούμενους, είναι περίπου 100 φορές μεγαλύτερο από αυτό που ζητούσε πίσω το κράτος από μια καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριο Δημοτικού, αλλά δούλευε ως καθαρίστρια. 


spasmenoparathyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...