Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Η τακτική της γάτας ναι τα νεοδημοκρατικά αστροπελέκια με την πρωτοκαθεδρία του Κούλη

Οι τύποι είναι άπαιχτοι! Αγράμματοι -με πτυχία από διακεκριμένα Πανεπιστήμια-, εντελώς αστοιχείωτοι και κάποιες φορές στα όρια της γραφικότητας.
Εκτός απ' αυτά όταν γίνουν δημόσια ρόμπες ακολουθούν και την ... τακτική της γάτας.
Εξαφανίζουν τα γραπτά .. περιττώματά τους.

Είναι δηλαδή τόσο απίστευτοι οι κυβερνώντες, που αυθόρμητα σου βγαίνει να πεις ... ρε που μπλέξαμε!!


Και μιλάμε ότι την πρωτοκαθεδρία σ' αυτή την παράσταση που δίνει το τσίρκο της Νέας Δημοκρατίας, την έχει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ακολουθούν οι υπόλοιποι του κυβερνητικού θιάσου.

Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ενα χθεσινό και ένα σημερινό.

Γράφει μια παπαριά χτες ο Μητσοτάκης στον λογαριασμό του στο twitter. (Το αν τουιτάρει ο ίδιος ή υπάλληλος του είναι άλλη ιστορία. Η ευθύνη όμως όσων φέρουν την υπογραφή του σε διαδικτυακούς , λογαριασμούς, ανήκει στον ίδιο).

Οταν άλλος χρήστης τον γελοιοποιεί, ο πρωθυπουργός εξαφανίζει την ανάρτησή του.

Απολαύστε την: 
 
 
Άλλος νεοδημοκράτης επιστήμονας σήμερα, -γιατρός αυτός-, ο βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας, μας στέλνει αδιάβαστους.

Κάνει μια απίστευτη "
διατριβή" (απόλαυση κι αυτή, γι' αυτό την παραθέτουμε ολόκληρη) στην σελίδα του στο f/b για να καταλήξει: "Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψιν προτείνω να σταματήσουν να κόβονται <Πρωτοχρονιάτικες πίττες> από την έναρξη του Τριωδίου δηλαδή από την Τσικνοπέμπτη και μετά".

Κάποια ψηφοφόρος του, έχει ενστάσεις για την τοποθέτηση του βουλευτή και ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:



Εσείς γνωρίζατε ότι "τοτε έφη ο μεγάλος ποιητής Ανδρέας Κάλβος", την ρήση που επικαλείται ο βουλευτάκος; 

Εμείς πάντως διαβάζοντας την ανάρτησή του επιστήμονα βουλευτή θυμηθήκαμε μια πραγματική ιστορία που φέρεται να έχει συμβεί την
δεκαετία του 1930 επί κυβέρνησης του "εθνάρχη" Ελ. Βενιζέλου. 

Τότε υπήρχε ένας
διάσημος δικηγόρος στην Αθήνα. (Αργότερα στην κατοχή υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους μαυραγορίτες). 

Αμειβόταν υπέρογκα, και οι εντολείς του, είχαν δεδομένο ότι θα κέρδιζαν την δίκη. 

Η ειδικότητά αυτού του τύπου, ήταν κληρονομικές διαφορές -είχαν μεγάλη πέραση τότε αυτές οι δίκες- και οι αγορεύσεις του συνήθως γινόταν σε δικαστήρια της επαρχίας.

Οταν άρχιζε λοιπόν τις
αγορεύσεις του, -είχε μια καταπληκτική ευφράδεια- ξεκινούσε με υποτιθέμενες αναφορές με ιστορικές αναφορές Ελλήνων αρχαίων φιλοσόφων, διάβαζε υποτίθεται αποσπάσματα από την Ρωμαϊκή νομοθεσία,  συνέχιζε με αποσπάσματα που είχε γράψει "ο διεθνώς αναγνωρισμένος Γάλλος νομοθέτης Camille"...

Οι
δικαστές της έδρας τον άκουγαν με ανοιχτό το στόμα. Και φυσικά αποφάσιζαν αυτό που πρότεινε, ο δικηγόρος γιατί θεωρούσαν αδιανόητο να έχουν άλλη άποψη, απ' τον "Αιγύπτιο φιλόσοφο  Ατούμ που η ιστορία έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του", να διαφωνήσουν με τις "αναφορές του Απόστολου Παύλου, που υπάρχουν στα απόκρυφα ευαγγέλια" που περιείχε η αγόρευση του δικηγοράκου...

Περιττό να πούμε ότι
δεν υπήρχε κανένας Γάλλος Camille και Αιγύπτιος Ατουμ. Τους είχε γεννήσει η φαντασία του απατεώνα δικηγόρου και έτσι κατόρθωνε να παρουσιάζεται τέρας μορφώσεως στους άσχετους δικαστές και να κερδίζει δίκες.

Κάτι
ανάλογο πήγε να κάνει και ο βουλευτάκος στο γίδι που τον ψηφίζει. Κάπου είχε ακούσει την φράση που επικαλέστηκε του 'ρθε και το όνομα του Κάλβου, τα κόλλησε και τα σερβίρισε. (Πληροφοριακά να πούμε ότι η φράση «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες», αποδίδεται στη βρετανίδα συγγραφέα Έβελιν Μπίατρις Χολ και βιογράφο του Βολταίρου, που υπέγραφε με το ψευδώνυμο S. G. Tallentyre).

Το αναμενόμενο είναι να φάει
διαδικτυακό κράξιμο και ο νεοδημοκράτης βουλευτής Καστοριάς και να διαγράψει την πατάτα του ακολουθώντας την τακτική της γάτας που εφάρμοσε ο αρχηγός του.

Επειδή όμως η αρχική του ανάρτηση είναι γεμάτη από μαργαριτάρια αξίζει να την παραθέσουμε:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...