Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Οι Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις πλήττονται βαριά από τον κορονοϊό. - "Περίεργη" δήλωση του επικεφαλής των Αμερικανικών στρατευμάτων

Από την σημερινή διεθνή ειδησεογραφία αντιγράφουμε: 
"Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που κατέγραψαν τον πρώτο θάνατο που συνδέεται με τον κορονοϊό στα τέλη Φεβρουαρίου, είναι η πλέον πληγείσα χώρα τόσο από πλευράς θανάτων όσο και κρουσμάτων, με 22.115 θανάτους για 557.590 κρούσματα. 

Η χώρα έχει παραλύσει εξαιτίας των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για να αποτραπεί....
 
η εξάπλωση του κορονοϊού. 

Πρόκειται για μια ασθένεια «που δεν έχει ξαναδεί η χώρα μας, αλλά θα κερδίσουμε τη μάχη, θα κερδίσουμε τον πόλεμο», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του για το Πάσχα των καθολικών που μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter".

Μέχρι εδώ τίποτα το ιδιαίτερο. Το δημοσίευμα όμως που υπάρχει στο θεωρούμενο έγκυρο πολιτικο-οικονομικό σάιτ Zero Hedge, είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον και τουλάχιστον για μας ακατανόητο.

Αντιγράφουμε, απ' αυτό, το άρθρο (την μετάφραση έκανε και μας έστειλε ο Μ. Στυλιανού) που αναφέραμε:

«Ενώ αυξανόμενες πληροφορίες παρουσιάζουν το Πεντάγωνο να πλήττεται βαριά από τον κορωναϊό, ο πρόεδρος των αρχηγών επιτελείων, στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ εξέδωσε μιαν ανακοίνωση προειδοποιώντας ότι η αμερικανική ετοιμότητα παραμένει άθικτη και ότι κανένα έθνος δεν έπρεπε να την δοκιμάσει.

Αυτό σε στιγμή όπου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, 150 αμερικανικές βάσεις όπως και αεροπλανοφόρα έχουν προσβληθεί από την πανδημία.

«Είμαστε ακόμη ικανοί και είμαστε ακόμη έτοιμοι για οποιαδήποτε απειλή» είπε ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ. «Δεν θα ήθελα οποιαδήποτε αμφίλογα μηνύματα προς οποιουσδήποτε αντιπάλους μας που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την ευκαιρία, αν θέλετε, σε ώρα κρίσεως». Και πρόσθεσε ο ίδιος:  
«Αυτό θα ήταν ένα τρομερό και τραγικό λάθος εάν το σκέπτονταν».
 
Σε μια περίοδο όπου ο κορωναϊός δημιουργεί κάθε είδους ευκαιρίες για συνεργασία και ειρήνευση, οι Αμερικανοί στρατιωτικοί ακολουθούν τον αντίθετο δρόμο, μουγκρίζοντας σαν πληγωμένα θηρία ενώ παλεύουν με τον ιό.
 
Φυσικά ως αντίδραση σε πληροφορίες για χιλιάδες στρατιωτικά κρούσματα με εκατοντάδες μόνο στο αεροπλανοφόρο Ρούζβελτ, η επιμονή του Μίλεϊ ότι οι ΗΠΑ παραμένουν ετοιμοπόλεμες δεν ακούγεται πειστική αλλά μάλλον σαν απεγνωσμένη αντίδραση σε μια κατάσταση όπου πλοία και βάσεις είναι εν μέρει ή εντελώς εκτός δράσεως λόγω του κορωναϊού.

Με τον όγκο των στρατιωτικών δυνάμεων που διαθέτουν, δεν μπορεί να πει κανείς ότι οι ΗΠΑ είναι ευάλωτες αυτήν την ώρα. Αλλά οι ικανότητες επίθεσής τους πρέπει να έχουν περιοριστεί, με 3.336 κρούσματα στο υπουργείο Αμύνης.

Το πυρηνικό αεροπλανοφόρο Θέοντορ Ρούζβελτ βρίσκεται σε παρατεταμένο αγκυροβόλιο επειδή το ένα δέκατο του πληρώματός του έχει προσβληθεί από τον ιό.

Το γεγονός ότι το Πεντάγωνο καθυστερούσε την γνωστοποίηση της εξάπλωσης της πανδημίας στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων, προσπαθώντας να αποτρέψει την δυνατότητα να μάθουν οι πιθανοί εχθροί ποιοι στόχοι είναι πιο ευπρόσβλητοι και έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό.
»

Αλήθεια, ποιους έχει αποδέκτες η δήλωση του Αμερικάνου στρατηγού; 

Από ποιόν μπορεί να θεωρεί ότι κινδυνεύει η υπερδύναμη;  

Ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ, εκ της θέσης που κατέχει δεν μπορεί να θεωρηθεί ένα ανεύθυνο άτομο. Το να κάνει δήλωση και να αναφέρει ανάμεσα στα άλλα ότι: 
«Είμαστε ακόμη ικανοί και είμαστε ακόμη έτοιμοι για οποιαδήποτε απειλή», εμάς μα φαίνεται τουλάχιστον περίεργο.

 
tsak-giorgis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...