Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Από το “Ένα Καράβι για τη Γάζα” μυστικός συνομιλητής με τον εκπρόσωπο του Ισραηλινού Στρατού της σφαγής στο “Ένα Καράβι για τη Γάζα”...

Είναι από αυτά τα παράξενα των καιρών που τείνουμε να συνηθίσουμε.

Βλέπετε, ο κ. Σάμπι Μιωνής που επέλεξε να συνδιαλλαγεί μυστικά ένας υπουργός της “πρώτης φορά Αριστερά” κυβέρνησης δεν είναι ένας τυχαίος επιχειρηματίας, ούτε απλά κάποιος ο οποίος έχει σχέση με την κυβέρνηση του Ισραήλ, ούτε άλλος ένας ελεγχόμενος στη Λίστα....
 
Λαγκάρντ. 

Ο κ. Μιώνης διετέλεσε εκπρόσωπος τύπου του Ισραηλινού Στρατού όταν επιτέθηκε στο πλοίο “Ένα Καράβι για τη Γάζα” με τους ακτιβιστές για την ειρήνη που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Η εισβολή του Ισραηλινού Στρατού στις 31 Μαϊου του 2010 οδήγησε στον θάνατο 9 ακτιβιστές και στον τραυματισμό 60 επιπλέον και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο. Πλήθος διαμαρτυριών πραγματοποιήθηκαν και στην Ελλάδα, με την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την χρήση τέτοιας έκτασης βίας».

Μάλιστα, είχε καλέσει για εξηγήσεις τον πρέσβη του Ισραήλ και ανακοίνωσε την ακύρωση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων «Μίνωας 2010» καθώς και της επίσκεψης του Ισραηλινού αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας που είχε προγραμματιστεί για τις 31 Μαΐου.

Τότε, όσοι είχαμε παρακολουθήσει τον εκπρόσωπο του Ισραηλινού Στρατού που με πάθος στήριζε την απόφαση του Τελ Αβίβ για τη σφαγή στο πλοίο για την Ειρήνη, είχαμε σαστίσει.

Είχαμε σαστίσει από τον κυνισμό στην αντιμετώπιση ενός γεγονότος που συγκλόνισε όλο τον κόσμο.

Ήταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμα ένα κόμμα της Αριστεράς. Όταν ακόμα διαδήλωνε έξω από την Ισραηλινή Πρεσβεία για τα εγκλήματα εις βάρος της Παλαιστίνης.

Θυμόμαστε και στα Χανιά πολλά στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που έκαναν οι ακτιβιστές της ειρήνης από το “Ένα Καράβι για τη Γάζα”. Θυμόμαστε τις βραδιές στην κατάληψη Rosa Nera όπου οι ακτιβιστές ξεκουράζονταν και έλεγαν τις ιστορίες τους πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Λίγα χρόνια μετά, μόλις 6, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα. Πλέον, έχει υπερψηφίσει την εφαρμογή των μνημονίων που ως κυβέρνηση της Αριστεράς εφαρμόζει, και ο Νίκος Παππάς ως Υπουργός Επικρατείας αυτής της κυβέρνησης συνομιλεί σα να είναι φίλοι χρόνια με τον επιχειρηματία πια Σάμπυ Μιωνή. Η Ελλάδα άλλωστε τώρα έχει συμμαχία με το Ισραήλ.

Κι έτσι, ο Νίκος Παππάς λέει στον Μιωνή:

«Στ’ αρχίδια μου για το τι θα πεις για το Παλαιστινιακό. Εντάξει, δεν θα βγεις να πεις είστε εγκληματίες ξέρω ‘γω και τα λοιπά. Τρία πράγματα μπορούμε να τα κάνουμε;»

Ποια είναι αυτά που μπορούν να κάνουν;

Να κάνουν (ως κυβέρνηση) ότι δεν είδαν “κάποιους που βγάζουν λεφτά”;

Σύμφωνα με τη συνομιλία, ο Υπουργός Νίκος Παππάς μιλά με τον Μιωνή και του λέει:

«Θα ζητήσω από τον Παπαγγελόπουλο να μου φέρει την ίδια την τύπισσα και θα της πω ανοιχτά περί τίνος πρόκειται. Θα της πω “κορίτσι μου έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;”».

Ποια είναι η “τύπισσα”; Είναι η εισαγγελέας που ερευνά τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται ο Μιωνής;

Και όλα αυτά μέσα στον ένα χρόνο κυβέρνησης Αριστεράς;

Από το “Ένα Καράβι για τη Γάζα” συνομιλητές σε κρυφές συναντήσεις με τον εκπρόσωπο του Ισραηλινού Στρατού που προχώρησε στη σφαγή των ακτιβιστών του “Ένα Καράβι για τη Γάζα”, ένα μνημόνιο δρόμος.

Θυμηθείτε και το βίντεο με τις ερωτήσεις που απηύθυνε ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος μετά τη σφαγή των ακτιβιστών στον εκπρόσωπο του Ισραηλινού Στρατού Σάμπι Μιωνή:




agonaskritis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...