Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Δελτίο τύπου: Την αντίθεσή της εκφράζει η Αδελφότητα Δρυμαδιωτών Πωγωνίου για τις έρευνες και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο

Αγαπητοί μας συμπατριώτες,
Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Δρυμαδιωτών Πωγωνίου, μετά από το θέμα που έχει προκύψει για τις έρευνες και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο από την εταιρεία Repsol, αποφάσισε να κοινοποιήσει την αντίθεσή του με αυτές τις κινήσεις, θεωρώντας πως είναι καταστροφικές για το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο της περιοχής.....


Σκοπός και χρέος των αδελφοτήτων, συλλόγων και λοιπών σωματείων είναι να διαφυλάξουμε τη φύση, το καθαρό νερό, το οξυγόνο και ό,τι άλλο αγνό προϊόν μας δίνει αυτός ο τόπος, αλλά και την ποιότητα της ζωής των μόνιμων κατοίκων, των επισκεπτών της Ηπείρου, όπως και αυτών που έχουν επενδύσει στην τουριστική ανάπτυξη.

Θα το κάνει αυτό μια εταιρεία εξόρυξης;

Για ποιο λόγο; 
Θα σεβαστεί την όποια περιβαλλοντική μελέτη έναντι του κέρδους; 
Έχει παιδικές αναμνήσεις ή τρέφει συναισθήματα για αυτά τα χώματα ένα στέλεχος πολυεθνικής; 
Έχει ευαισθησίες μια εταιρεία εξόρυξης για την παρθένα φύση του τόπου μας; Ας μην έχουμε αυταπάτες.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο κοινοποιούμε την αντίθεσή μας με την εξόρυξη είναι ότι κάποιοι θεωρούν τη σιωπή ή τη μη έγκαιρη αντίδρασή μας ως σύμμαχο στα σχέδιά τους.

Δεν σιωπούμε, αλλά επαγρυπνούμε στις σιωπηλές και συνοπτικές διαδικασίες των γεγονότων.

Μπορεί να αποφασίζουν για εμάς, αλλά δεν σημαίνει ότι είμαστε σύμφωνοι.

Ούτε τους οφείλουμε κάτι για την εκδούλευση, που τώρα μας πλασάρουν σε συσκευασία δώρου, τα διάφορα περί υποτιθέμενης ανάπτυξης της περιοχής.

Οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες πρέπει να διαφυλάττουν τον τόπο και όχι να συναινούν, έναντι «βαλαντίων» ή όχι, στις δραστηριότητες και τις υποσχέσεις μιας εταιρείας που καπηλεύεται τη γη μας.

Επίσης θα θέλαμε να δηλώσουμε τη στήριξή μας στην ομάδα που συγκροτήθηκε ‘ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ’ και καλούμε και τις άλλες αδελφότητες των χωριών της Ηπείρου, τις Ομοσπονδίες των επαρχιών της Ηπείρου αλλά και την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας να τη στηρίξουν και να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση για το όλο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...