Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Η Παναγία των Παρισίων καίγεται στη Σρι Λάνκα…

Η Παναγία των Παρισίων φλέγεται στη Σρι Λάνκα. 

Σίγουρα με έναν τέτοιο τίτλο να μην περνούσε στα ψιλά ο θάνατος 300 περίπου ανθρώπων από βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα. 

Σίγουρα με έναν τέτοιο τίτλο θα έδιναν περισσότεροι....

μεγαλύτερη σημασία στις δολοφονικές βομβιστικές επιθέσεις στη Σρι Λάνκα. 

Το ότι όμως 300 περίπου άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σρι Λάνκα χωρίς η βομβιστική επίθεση να έγινε στην Παναγία των Παρισίων, αλλά σε απλούς καθολικούς ναούς, έκανε την είδηση να μην έχει και τόσο μεγάλη σημασία. 

Εάν μάλιστα οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν συμπεριλάμβαναν και τέσσερα πολυτελή ξενοδοχεία, εάν ανάμεσα στους νεκρούς δεν υπήρχαν και ξένοι, τότε ίσως δεν μαθαίναμε ποτέ ότι στη Σρι Λάνκα σκοτώθηκαν 300 άνθρωποι από εγκληματικές ενέργειες. 

Τότε η είδηση θα είχε μικρότερη αξία από τη θανάτωση 30 ή και λιγότερων σκύλων με φόλα! Ανάμεσα στα άλλα τραγικά της μετάδοσης της είδησης των βομβιστικών ενεργειών στη Σρι Λάνκα ήταν και το δράμα ενός εκατομμυριούχου μόδιστρου που έχασε στη Σρι Λάνκα τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του. 

Ακούγοντας κανένας τον τρόπο μετάδοσης της συγκεκριμένης είδησης, μπορούσε να ξεπεράσει τον θάνατο 300 ανθρώπων και να θρηνήσει μαζί με τον λεφτά για την απώλεια των παιδιών του, αφού των φτωχών τα παιδιά δεν είναι παιδιά, ούτε καν σκυλιά, αλλά κοπρόσκυλα…

Το να γράψουμε ότι η Σρι Λάνκα, με πληθυσμό περίπου 22 εκατομμυρίων ανθρώπων, τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο επίκεντρο διαφόρων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, δεδομένης και της γεωγραφικής της θέσης, στο νοτιανατολικό άκρο της Ινδικής χερσονήσου, μάλλον θα μας καταστήσει γραφικούς, αφού τέτοιες ειδήσεις και τέτοιες πληροφορίες διακινούνται μόνο από απροσάρμοστους γραφικούς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...