Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Το Σύνταγμα της Ελλάδος, όχι όπως είναι τυπικά διατυπωμένο, αλλά όπως ισχύει στην πράξη...

Σύνταγμα της Ελλάδας

Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τρόικα  

 

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ – Βασικές διατάξεις

ΤΜΗΜΑ Α΄  ....

 

Μορφή του πολιτεύματος

Άρθρο 1

1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Τραπεζιτική Ολιγαρχία.
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η
τραπεζιτική κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν
από τους τραπεζίτες, υπάρχουν υπέρ αυτών και του Παγκόσμιου Κράτους και ασκούνται όπως ορίζει η οικογένεια Ρόθτσιλντ.

Άρθρο 2

1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του κεφαλαίου των τραπεζιτών αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
2. Η Ελλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του διεθνούς
επενδυτικού δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ταξικής ειρήνης, του δικαίου των επενδυτών, καθώς και την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των περιφερόμενων λαών και την κατάργηση των κρατών.

 

ΤΜΗΜΑ Β΄
Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας

Άρθρο 3

1. Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα, μέχρι τότε που πλειοψηφία στην ελληνική επικράτεια θα είναι οι Έλληνες,  είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού.

 

ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕPΟ
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα

Άρθρο 4

1. Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον των τραπεζών, του διεθνούς κεφαλαίου και των ξένων επικυρίαρχων.
2. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις
, εκτός από τους τραπεζίτες που έχουν αναφαίρετα δικαιώματα επί των Ελλήνων υπηκόων τους και καθόλου υποχρεώσεις.
3. Έλληνες
υπήκοοι είναι όσοι έχουν τα προσόντα που ορίζει ο νόμος. Επιτρέπεται να αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια μόνο σε περίπτωση που κάποιος απέκτησε εκούσια άλλη ιθαγένεια ή που ανέλαβε σε ξένη χώρα υπηρεσία αντίθετη προς τα εθνικά συμφέροντα (εξαιρουμένων των τραπεζιτών, των πολιτικών, των δικαστών και των δημοσιογράφων), με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία που προβλέπει ειδικότερα ο νόμος.
4. Μόνο Έλληνες
υπήκοοι και λαθρομετανάστες είναι δεκτοί σε όλες τις δημόσιες λειτουργίες, εκτός από τις εξαιρέσεις που εισάγονται με προσταγή των τραπεζιτών σε ειδικούς νόμους.
5. Οι Έλληνες
υπήκοοι συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα ταμεία των τραπεζιτών, ανεξάρτητα με τις δυνάμεις τους.
6. Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην
προστασία των τραπεζιτών και των ξένων επικυρίαρχων, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων.
7. Τίτλοι ευγένειας ή διάκρισης ούτε απονέμονται ούτε αναγνωρίζονται σε Έλληνες
υπηκόους.

Άρθρο 5

1. Καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τις υπερεξουσίες των τραπεζιτών, δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την γερμανική κυριαρχία και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα τραπεζιτικά ήθη.
2. Όλοι
οι έποικοι που βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία εις βάρος των ιθαγενών, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Εξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που κρίνουν οι τραπεζίτες.
Απαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού που διώκεται για τη δράση του
εναντίον των ιθαγενών.
3. Η προσωπική ελευθερία είναι
εσαή παραβιάσιμη. Καθένας μπορεί να καταδιώκεται, να συλλαμβάνεται και να φυλακίζεται και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, όπως ορίζουν οι εντολές των τραπεζιτών.
**4.
Επιτρέπονται επί πλέον ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν. Τέτοιου περιεχομένου περιοριστικά μέτρα είναι δυνατόν να επιβληθούν ανά πάσα στιγμή από τους τραπεζίτες, χωρίς να χρειάζεται παρεπόμενη ποινή με απόφαση ποινικού δικαστηρίου.
**5.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας.

**Άρθρο 5Α

1. Κανένας δεν έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση. Ακόμα περισσότεροι περιορισμοί είναι δυνατόν να επιβληθούν με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, εφόσον είναι απολύτως αναγκαίοι και δικαιολογούνται για λόγους ασφάλειας των τραπεζιτών, καταστολής της λαϊκής αντίστασης ή προστασίας δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων μη Ελλήνων).
2.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους, συνιστά ποινικό αδίκημα.

Άρθρο 6

1. Καθένας μπορεί να συλλαμβάνεται και να φυλακίζεται χωρίς αιτιολογημένο δικαστικό ένταλμα. Εξαιρούνται τα εγκλήματα των πολιτικών, οι οποίοι απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας εφόσον εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των ξένων επικυρίαρχων.
2. Όποιος συλλαμβάνεται για έγκλημα
κατά τραπεζίτη, με ένταλμα ή χωρίς ένταλμα, προσάγεται στον αρμόδιο ανακριτή ανά πάσα στιγμή του έμβιου βίου του. Ο ανακριτής οφείλει, μέσα σε τρεις ημέρες από την προσαγωγή, είτε να ρωτήσει την Τράπεζα της Ελλάδος τι θα κάνει με τον συλληφθέντα, είτε να εκδώσει ένταλμα φυλάκισης. Η προθεσμία αυτή παρατείνεται για επτά περαιτέρω γενεές και περιλαμβάνει και τους απογόνους του συλληφθέντα, αν το ζητήσει έστω και ένας τραπεζίτης, ή σε περίπτωση ανώτερης βίας που βεβαιώνεται αμέσως με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος.
3. Όταν περάσει άπρακτη καθεμία από τις δύο αυτές προθεσμίες, κάθε δεσμοφύλακας ή άλλος, είτε πολιτικός υπάλληλος είτε στρατιωτικός, στον οποίο έχει ανατεθεί η κράτηση εκείνου που έχει συλληφθεί,
δεν οφείλει να τον απολύσει αμέσως. Η μη απόλυσή του δεν συνιστά με κανένα τρόπο παράβαση και δεν τιμωρούνται για παράνομη κατακράτηση ούτε και υποχρεούνται να επανορθώσουν κάθε ζημία που έγινε στον παθόντα και να τον ικανοποιήσουν για ηθική βλάβη με χρηματικό ποσό.
**4. Νόμος ορίζει το ανώτατο όριο διάρκειας της προφυλάκισης, που δεν μπορεί να υπερβεί
τις επτά ζωές στα κακουργήματα κατά των τραπεζών και της ισοβίου προφυλάκισης στα πλημμελήματα. Σε εντελώς εξαιρετικές περιπτώσεις τα ανώτατα αυτά όρια μπορούν να παραταθούν μέχρι την Δευτέρα παρουσία, με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, επιτρέπεται η υπέρβαση των ανώτατων ορίων της προφυλάκισης με τη διαδοχική επιβολή του μέτρου αυτού για επί μέρους πράξεις της ίδιας υπόθεσης.

Άρθρο 7

1. Έγκλημα υπάρχει και επιβάλλεται ποινή χωρίς να χρειάζεται νόμος που να ισχύει πριν από την τέλεση της πράξης και να ορίζει τα στοιχεία της.
2. Τα βασανιστήρια, οποιαδήποτε σωματική κάκωση, βλάβη υγείας, ή άσκηση ψυχολογικής βίας, καθώς και κάθε άλλη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
επιτρέπονται και επιβραβεύονται.
**3. Η γενική δήμευση
επιτρέπεται. Θανατική ποινή δεν επιβάλλεται, παρά μόνο η εξώθηση σε αυτοκτονία, εκτός από τις περιπτώσεις που προβλέπονται στο νόμο για κακουργήματα κατά των τραπεζών, τα οποία τελούνται σε καιρό συλλαλητηρίων και σχετίζονται με αυτά.
4.
Απαγορεύεται ρητώς ψήφιση Νόμου, που θα ορίζει με ποιους όρους το Κράτος παρέχει αποζημίωση σε όσους καταδικάστηκαν, προφυλακίστηκαν ή με άλλο τρόπο στερήθηκαν άδικα ή παράνομα την προσωπική τους ελευθερία.

Άρθρο 8

Άπαντες μπορούν να στερηθούν χωρίς τη θέλησή τους το δικαστή που του έχει ορίσει ο νόμος.
Δικαστικές επιτροπές και έκτακτα δικαστήρια, επιτρέπεται να συσταθούν
ανά πάσα στιγμή.

Άρθρο 9

1. Καμία κατοικία, κανενός, δεν θεωρείται άσυλο. Η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι ανά πάσα στιγμή παραβιάσημη. Κάθε έρευνα σε κατοικία επιτρέπεται ανά πάσα στιγμή, χωρίς μάλιστα να είναι απαραίτητη η παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας.
2. Οι παραβάτες της προηγούμενης διάταξης
(δηλαδή όσοι υπήκοοι διαμαρτυρηθούν στην παραβίαση της κατοικίας τους), τιμωρούνται για κατάχρηση δικαιώματος ιδιοκτησίας και υποχρεούνται σε πλήρη αποζημίωση του παραβιαστή, όπως νόμος ορίζει.
**Άρθρο 9Α
Κανένας δεν απολαμβάνει δικαίωμα προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση, ιδίως με ηλεκτρονικά μέσα, των προσωπικών του δεδομένων.

Άρθρο 10

1. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αναφέρεται, είτε εγγράφως είτε προφορικώς, στις αρχές, οι οποίες βεβαίως δεν έχουν καμία υποχρέωση να απαντούν.
2. Σε περίπτωση
άσκησης ανάλογης απαίτησης από υπήκοο, πέραν των άλλων τυχόν κυρώσεων και έννομων συνεπειών, καταβάλλεται και ειδικό χρηματικό πρόστιμο, όπως νόμος ορίζει.

Άρθρο 11

1. Οι Έλληνες δεν έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ακόμα κι αν θελήσουν να συνέρθουν ήσυχα και χωρίς όπλα.
2.
Η αστυνομία μπορεί να παρίσταται σε κάθε εκδήλωση (είτε ανοικτή, είτε κλειστή, είτε οικογενειακή). Κάθε συνάθροιση μπορεί να απαγορευτεί με απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας της επίκειται σοβαρός κίνδυνος για την ασφάλεια των Τραπεζών ή των ξένων επικυρίαρχων, σε κάθε δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής κάποιου τραπεζίτη, όπως νόμος ορίζει.

**Άρθρο 12

1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνιστούν ενώσεις και μη κερδοσκοπικά σωματεία, τηρώντας τους νόμους, που ποτέ όμως δεν μπορούν να εξαρτήσουν την άσκηση του δικαιώματος αυτού από προηγούμενη άδεια.
2. Το σωματείο μπορεί
ανά πάσα στιγμή να διαλυθεί με εντολή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού, χωρίς να χρειάζεται δικαστική απόφαση.
3. Οι διατάξεις της προηγούμενης παραγράφου εφαρμόζονται αναλόγως και σε ενώσεις προσώπων που δεν συνιστούν σωματείο.
4. Οι γεωργικοί και αστικοί συνεταιρισμοί κάθε είδους διοικούνται
από διορισμένους κρατικούς επιτρόπους, σύμφωνα με τους όρους του νόμου και του καταστατικού τους και ελέγχονται και εποπτεύονται από το Κράτος, που είναι υποχρεωμένο να μεριμνά για την υποτέλειά τους.
5. Επιτρέπεται η σύσταση με νόμο αναγκαστικών συνεταιρισμών που αποβλέπουν στην εκπλήρωση σκοπών ωφέλειας
υπέρ των κατακτητών ή τραπεζιτικού ενδιαφέροντος ή κοινής εκμετάλλευσης γεωργικών εκτάσεων ή άλλης πλουτοπαραγωγικής πηγής, εφόσον πάντως εξασφαλίζεται πειθαρχικά η αδιαμαρτύρητη υπακοή προς την κατοχική κυβέρνηση αυτών που συμμετέχουν.

Άρθρο 13

1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός.
2. Οι λειτουργοί όλων των γνωστών θρησκειών υπόκεινται στην ίδια εποπτεία της Πολιτείας και στις ίδιες υποχρεώσεις απέναντί της, όπως και οι λειτουργοί της
εκάστοτε επικρατούσας θρησκείας.

Άρθρο 14

1. Κανένας δεν μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, εάν προηγουμένως δεν έχει εξασφαλίσει την έγκριση του Κράτους.
2. Ο τύπος
δεν είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο θεωρούνται αυτονόητα.
3. Η κατάσχεση εφημερίδων και άλλων εντύπων, είτε πριν από την κυκλοφορία είτε ύστερα από αυτή,
θεωρούνται αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας τάξης.
Κυρίως δε επιτρέπεται η κατάσχεση, χωρίς παραγγελία του εισαγγελέα, μετά την κυκλοφορία:
α) για προσβολή της χριστιανικής και κάθε άλλης γνωστής θρησκείας,
β) για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της
Τράπεζας της Ελλάδος,
γ) για δημοσίευμα που αποκαλύπτει πληροφορίες για τη σύνθεση
του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος, τον εξοπλισμό, τα πάγια και τα κεφαλαιακά στοιχεία οποιασδήποτε τραπέζης ή που έχει σκοπό τη βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος ή στρέφεται κατά των συμφερόντων των τραπεζιτών,
4. Σ’ όλες τις περιπτώσεις της προηγούμενης παραγράφου
εκείνος που προέβη στην κατάσχεση, μέσα σε είκοσι τέσσερα χρόνια, οφείλει να ενημερώσει το τραπεζιτικό συμβούλιο, και αυτό, μέσα σε χρονικό διάστημα που εκείνο κρίνει αναγκαίο, οφείλει να αποφασίσει για τη διατήρηση ή την άρση της κατάσχεσης, διαφορετικά η κατάσχεση θεωρείται δεδομένη. Τα ένδικα μέσα της έφεσης και της αναίρεσης δεν επιτρέπονται στον εκδότη της εφημερίδας ή άλλου εντύπου που κατασχέθηκε.
**5. Καθένας ο οποίος θίγεται από ανακριβές δημοσίευμα ή εκπομπή, έχει δικαίωμα απάντησης,
όμως το μέσο ενημέρωσης δεν έχει αντιστοίχως υποχρέωση πλήρους και άμεσης επανόρθωσης. Καθένας ο οποίος θίγεται από υβριστικό ή δυσφημιστικό δημοσίευμα ή εκπομπή έχει, επίσης, δικαίωμα απάντησης, όμως το μέσο ενημέρωσης δεν έχει αντιστοίχως υποχρέωση άμεσης δημοσίευσης ή μετάδοσης της απάντησης. Νόμος ορίζει τον τρόπο με τον οποίο ο θιγόμενος ασκεί το δικαίωμα απάντησης, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η πλήρης προστασία του μέσου μαζικής ενημέρωσης.
6.
Η Τράπεζα της Ελλάδος, ύστερα από έστω και μίας καταδίκης μέσα στον τελευταίο αιώνα για διάπραξη των εγκλημάτων που προβλέπονται στην παράγραφο 3, διατάσσει την οριστική ή προσωρινή παύση της έκδοσης του εντύπου και, σε βαριές περιπτώσεις, την απαγόρευση της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος από το πρόσωπο που καταδικάστηκε, όπως νόμος ορίζει. Η παύση ή η απαγόρευση αρχίζουν αμέσως, δεδομένου ότι η καταδικαστική απόφαση είναι αμετάκλητη.
**7. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την αστική και ποινική ευθύνη του τύπου και των άλλων μέσων ενημέρωσης και με την ταχεία εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων.
8. Νόμος ορίζει τις προϋποθέσεις και τα προσόντα για την άσκηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.
**9. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η οικονομική κατάσταση και τα μέσα χρηματοδότησης των μέσων ενημέρωσης
απαγορεύεται να γνωστοποιούνται στο ευρύ κοινό, όπως νόμος ορίζει. Νόμος προβλέπει τα μέτρα και τους περιορισμούς που είναι αναγκαίοι για την πλήρη διασφάλιση της αδιαφάνειας και της αποτροπής πολυφωνίας στην ενημέρωση. Η συγκέντρωση του ελέγχου περισσότερων μέσων ενημέρωσης της αυτής ή άλλης μορφής δεν απαγορεύονται. Η ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης μέσων ενημέρωσης είναι απολύτως συμβατή με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη, του εταίρου, του βασικού μετόχου ή του διευθυντικού στελέχους επιχείρησης που αναλαμβάνει έναντι του Δημοσίου ή νομικού προσώπου του ευρύτερου δημόσιου τομέα την εκτέλεση έργων ή προμηθειών ή την παροχή υπηρεσιών. Νόμος ορίζει τις ειδικότερες ρυθμίσεις, τις κυρώσεις που μπορεί να φθάνουν μέχρι την ανάκληση της άδειας ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σταθμού και μέχρι την απαγόρευση σύναψης ή την ακύρωση της σχετικής σύμβασης, καθώς και τους τρόπους ελέγχου και τις εγγυήσεις αποτροπής των καταστρατηγήσεων των προηγούμενων εδαφίων στις περιπτώσεις που αποκαλύπτεται ότι ιδιοκτήτης, ή βασικός μέτοχος ή διευθυντικό στέλεχος επιχείρησης μέσου ενημέρωσης δεν είναι εργολήπτης δημοσίων έργων.

Άρθρο 15

1. Οι προστατευτικές για τον τύπο διατάξεις του προηγούμενου άρθρου εφαρμόζονται και στον κινηματογράφο, τη φωνογραφία, τη ραδιοφωνία, την τηλεόραση και κάθε άλλο παρεμφερές μέσο μετάδοσης λόγου ή παράστασης.
**2. Η ραδιοφωνία και η τηλεόραση υπάγονται στον άμεσο έλεγχο
των τραπεζών, οι οποίες εξ άλλου είναι και οι βασικοί χρηματοδότες τους. Ο έλεγχος και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων υπάγονται στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Τραπεζιτικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι διορισμένη αρχή, όπως νόμος ορίζει. Ο άμεσος έλεγχος από τους τραπεζίτες, που λαμβάνει και τη μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας, έχει ως σκοπό την υποκειμενική και με κάθετους όρους αναμετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της καθεστωτικής ομοιογενούς στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η ανάγκη διατήρησης της τάξης και της ασφάλειας και ο πολιτιστικός έλεγχος της Χώρας, καθώς και τον σεβασμό της αξίας του τραπεζιτικού κεφαλαίου και την προστασία των επενδυτών και των αγορών.
Νόμος ορίζει τα σχετικά με την υποχρεωτική και δωρεάν μετάδοση των εργασιών της Βουλής και των επιτροπών της, καθώς και προεκλογικών μηνυμάτων των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Άρθρο 16

1. Η τέχνη και η επιστήμη, η έρευνα και η διδασκαλία είναι ελεγχόμενες από το κράτος. Η ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας είναι όροι απόλυτα ασύμβατοι προς το καθήκον της υποταγής στο Σύνταγμα.
2. Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους
να την αναθέτει σε ιδιώτες επενδυτές και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική υποβίβαση των Ελλήνων, την ανάπτυξη της πολυπολιτισμικής και πανθρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε υποτακτικούς και υπεύθυνους υπηκόους.
3. Τα έτη υποχρεωτικής φοίτησης δεν μπορεί να είναι λιγότερα από εννέα.
4. Όλοι οι
υπήκοοι έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια, όμως το κράτος δεν υποχρεούται να την παρέχει.

Άρθρο 17

1. Η ιδιοκτησία δεν τελεί υπό καμία προστασία και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν δεν μπορούν να ασκούνται σε βάρος του τραπεζιτικού συμφέροντος.
**2.
Ο καθένας μπορεί να στερηθεί την ιδιοκτησία του για ωφέλεια των ξένων επικυρίαρχων που έχει αποδειχθεί με τον προσήκοντα τρόπο, όταν και όπως ο νόμος ορίζει, χωρίς να έχει προηγηθεί κανενός είδους αποζημίωση, που να ανταποκρίνεται στην αξία την οποία είχε το απαλλοτριούμενο κατά το χρόνο της συζήτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας που προβαίνει στην αναγκαστική κατάσχεση.
3. Η ενδεχόμενη μεταβολή της αξίας του απαλλοτριούμενου μετά τη δημοσίευση της πράξης απαλλοτρίωσης, δεν λαμβάνεται υπόψη.
**4. Η
τυχούσα αποζημίωση ορίζεται από την ίδια την τράπεζα που προβαίνει στην αναγκαστική κατάσχεση. Πριν καταβληθεί η οριστική ή προσωρινή αποζημίωση, κανένα δικαίωμα του ιδιοκτήτη δεν διατηρείται και επιτρέπεται η κατάληψη.
Προκειμένου να εκτελεστούν έργα γενικότερης σημασίας για την οικονομία
της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι δυνατόν, με ειδική απόφαση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, που είναι αρμόδια για τον οριστικό ή προσωρινό προσδιορισμό της αποζημίωσης, να επιτρέπεται η πραγματοποίηση εργασιών και πριν από τον προσδιορισμό και την καταβολή της αποζημίωσης. Η δεύτερη πρόταση του πρώτου εδαφίου εφαρμόζεται αναλόγως και στις περιπτώσεις αυτές.
Η αποζημίωση που ορίστηκε καταβάλλεται υποχρεωτικά το αργότερο μέσα σε ενάμισι
αιώνα από τη δημοσίευση της απόφασης για τον προσωρινό προσδιορισμό της.
Η αποζημίωση υπόκειται σε φορολόγηση
ύψους που καθορίζεται από την ίδια την Ευρωπαϊκή Τράπεζα.
5. Όταν πρόκειται να εκτελεστούν έργα
πλανητικής  ωφέλειας ή γενικότερης σημασίας για την οικονομία του παγκόσμιου Κράτους, νόμος μπορεί να επιτρέψει την απαλλοτρίωση υπέρ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας ευρύτερων ζωνών, πέρα από τις εκτάσεις που είναι αναγκαίες για την κατασκευή των έργων. Ο ίδιος νόμος καθορίζει τις προϋποθέσεις και τους όρους μιας τέτοιας απαλλοτρίωσης, καθώς και τα σχετικά με τη διάθεση ή χρησιμοποίηση, για ευρωπαϊκούς ή πλανητικούς γενικά σκοπούς, των εκτάσεων που απαλλοτριώνονται επιπλέον όσων είναι αναγκαίες για το έργο που πρόκειται να εκτελεστεί.

Άρθρο 18

1. Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την ιδιοκτησία και τη διάθεση των μεταλλείων, ορυχείων, σπηλαίων, αρχαιολογικών χώρων και θησαυρών, ιαματικών, ρεόντων και υπόγειων υδάτων και γενικά του υπόγειου πλούτου.
2. Δεν επιτρέπεται να απαλλοτριωθεί η ιδιοκτησία
των πρώην και νυν πρωθυπουργών, Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή, Γεωργίου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά, καθώς επίσης και των δημοσιογράφων του MEGA.

Άρθρο 19

1. Το απόρρητο των επιστολών και της ελεύθερης ανταπόκρισης ή επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλο τρόπο είναι απόλυτα παραβιάσιμο.
**2. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη συγκρότηση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες
εξαρτημένης αρχής που διασφαλίζει το μη απόρρητο της παραγράφου 1.

Άρθρο 20

1. Κανένας δεν έχει δικαίωμα στην παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δεν μπορεί να αναπτύξει σ’ αυτά τις απόψεις του για τα δικαιώματα ή συμφέροντά του, όπως νόμος ορίζει.
2. Το
μη δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης του ενδιαφερομένου ισχύει και για κάθε διοικητική ενέργεια ή μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων του.

Άρθρο 21

1. Η οικογένεια, ως θεμέλιο της παραγωγής και συντήρησης δούλων, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την αίρεση του Κράτους.
2. Πολύτεκνες οικογένειες, ανάπηροι πολέμου και ειρηνικής περιόδου, θύματα πολέμου, χήρες και ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, καθώς και όσοι πάσχουν από ανίατη σωματική ή πνευματική νόσο
δεν έχουν δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος.
3. Το Κράτος μεριμνά για την
αυτοκτονία των υπηκόων και παίρνει ειδικά μέτρα για την εγκατάλειψη της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την αδιαφορία για τους απόρους.
4. Η
απώλεια της κατοικίας από αυτούς που την έχουν ή που στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του Κράτους.
**5. Ο
μη σχεδιασμός και η μη εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η μη λήψη καθόλου αναγκαίων μέτρων, αποτελεί υποχρέωση του Κράτους.
**6. Τα άτομα με αναπηρίες
δεν έχουν δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας.

**Άρθρο 22

1. Η ανεργία αποτελεί βασική επιδίωξη του Κράτους, που μεριμνά για τη αποτροπή συνθηκών απασχόλησης όλων των υπηκόων και για την ηθική και υλική εξαχρείωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής
επιπέδου Κίνας για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.
2. Με νόμο καθορίζονται οι γενικοί όροι
ανεργίας και απαγορεύονται ρητώς οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
3. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την
απαγόρευση σύναψης συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τους δημόσιους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.
4. Οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας
επιτρέπεται.
Ειδικοί νόμοι ρυθμίζουν τα σχετικά με την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών σε περίπτωση
σχετικών απαιτήσεων από τους ξένους τοκογλύφους.
5. Το Κράτος μεριμνά για την
αποσάρθρωση της κοινωνικής ασφάλισης των εργαζομένων, όπως νόμος ορίζει.

Άρθρο 23

1. Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη απαγόρευση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την παρακώληση άσκησης των συναφών μ’ αυτή δικαιωμάτων.
2. Η απεργία αποτελεί δικαίωμα
, του οποίου η άσκησή του απαγορεύεται ρητώς.

Άρθρο 24

**1. Η καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί επιδίωξη του Κράτους και δικαίωμα του καθενός. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία των εμπρηστών των δασών και των δασικών εκτάσεων. Η σύνταξη δασολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους προς την Άγγελα Μέρκελ. Απαγορεύεται η μεταβολή του προορισμού των δασών και των δασικών εκτάσεων, εκτός αν προέχουν ιδιωτικά συμφέροντα εξόρισης χρυσού στην Χαλκιδική και όπου αλλού κριθεί απαραίτητο.
**2. Η χωροταξική αναδιάρθρωση της Χώρας, η διαμόρφωση, η ανάπτυξη, η πολεοδόμηση και η επέκταση των πόλεων και των οικιστικών γενικά περιοχών υπάγεται στη ρυθμιστική αρμοδιότητα και τον έλεγχο του Κράτους, με σκοπό να εξυπηρετείται
ο εύκολος και γρήγορος πλουτισμός των υπουργών και των παρατρεχάμενών τους, που εξασφαλίζουν την έγκαιρη επένδυση σε περιοχές που γνωρίζουν εκ των προτέρω ότι θα αναβαθμιστούν.
Οι σχετικές τεχνικές επιλογές και σταθμίσεις γίνονται κατά τους κανόνες της
κονόμας. Η σύνταξη εθνικού κτηματολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους προς την Άγγελα Μέρκελ.

Άρθρο 25

**1. Τα δικαιώματα του κεφαλαίου και των αγορών, σε βάρος του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου, τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους. Όλα τα κρατικά όργανα υποχρεούνται να διασφαλίζουν την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική άσκησή τους, ιδίως οι πραιτοριανοί των ΜΑΤ.
2. Η αναγνώριση και η προστασία των θεμελιωδών και απαράγραπτων δικαιωμάτων του
κεφαλαίου από την Πολιτεία αποβλέπει στην πραγμάτωση του δεύτερου Μεσαίωνα,χωρίς τα προσκόμματα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.
3. Η καταχρηστική άσκηση δικαιώματος
επιτρέπεται.
4. Το Κράτος δικαιούται να αξιώνει από όλους τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής
υποτέλειας προς τους ξένους επικυρίαρχους.

 

ΜΕΡΟΣ ΤPΙΤΟ
Οργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας

ΤΜΗΜΑ Α΄
Σύνταξη της Πολιτείας

Άρθρο 26

1. Η νομοθετική λειτουργία ασκείται υπό την προσταγή των ξένων επιτηρητών, μέσω υπουργικών πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από την Βουλή και υπό την ανοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
2. Η εκτελεστική λειτουργία ασκείται
επίσης, υπό την προσταγή των ξένων επιτηρητών, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση.
3. Η δικαστική λειτουργία ασκείται από
τους διορισμένους δικαστές· οι αποφάσεις τους εκτελούνται στο όνομα της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της καγκελαρίου της Γερμανίας.

Άρθρο 27

1. Καμία μεταβολή στα όρια της Επικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς εντολή των ξένων επιτηρητών, της οποίας η αποδοχή δηλώνεται κατηγορηματικά από τον/την πρόεδρο της Βουλής.
2.
Δεν χρειάζεται νόμος για να γίνει δεκτή στην Ελληνική Επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη και να μπορεί να διαμένει σ’ αυτήν ή να περάσει μέσα από αυτήν.

Άρθρο 28

1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς τραπεζιτικού καρτέλ, καθώς και οι συμβάσεις υποτέλειας, από την επικύρωσή τους με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. Η εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς τραπεζιτικού καρτέλ και των συμβάσεων υποτέλειας στους αλλοδαπούς, δεν είναι απαραίτητο να τελεί υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο
τραπεζιτικό συμφέρον και να προαχθεί η υποτέλεια σε άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, υπό το βάρος εκβιασμών, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα.
3. Η Ελλάδα προβαίνει
αυτοχείρως σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, αμετάκλητα και άνευ όρων, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να υπολογίζονται τα δικαιώματα του ανθρώπου και οι βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της υποτέλειας.
**Ερμηνευτική δήλωση:
Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Άρθρο 29

1. Έλληνες υπήκοοι που έχουν το εκλογικό δικαίωμα μπορούν ελεύθερα να ιδρύουν και να συμμετέχουν σε πολιτικά κόμματα, τα οποία όμως, ανά πάσα στιγμή μπορούν να χαρακτηριστούν τρομοκρατικές οργανώσεις και να απαγορευτεί η δράση και η χρηματοδότησή τους, που η οργάνωση και η δράση τους οφείλει να εξυπηρετεί την ασύδοτη λειτουργία των αγορών.
Πολίτες που δεν απέκτησαν ακόμη το δικαίωμα να εκλέγουν μπορούν να συμμετέχουν στα τμήματα νέων των κομμάτων.
**2. Τα κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το Κράτος για τις εκλογικές και λειτουργικές τους δαπάνες,
εκτός κι αν χαρακτηριστούν τρομοκρατικές οργανώσεις, οπότε αναστέλλεται η χρηματοδότησή τους. Οι ξένοι επιτηρητές ορίζουν τις εγγυήσεις αδιαφάνειας ως προς τις εκλογικές δαπάνες και γενικά την οικονομική διαχείριση των κομμάτων, των βουλευτών, των υποψήφιων βουλευτών και των υποψηφίων στην τοπική αυτοδιοίκηση όλων των βαθμών. Ειδικά και αποκλειστικά για τα κόμματα της διαπλοκής, κανένα ανώτατο όριο εκλογικών δαπανών δεν επιβάλλεται και καμία μορφή προεκλογικής προβολής δεν απαγορεύεται, ούτε και καθορίζονται προϋποθέσεις υπό τις οποίες η παράβαση των σχετικών διατάξεων συνιστά λόγο έκπτωσης από το βουλευτικό αξίωμα με πρωτοβουλία του ειδικού οργάνου του επόμενου εδαφίου. Ο έλεγχος των εκλογικών δαπανών όλων των υπολοίπων κομμάτων και των υποψήφιων αυτών βουλευτών διενεργείται από ειδικό όργανο που συγκροτείται και με τη συμμετοχή ανώτατων τραπεζιτικών λειτουργών, όπως νόμος ορίζει. Με νόμο μπορούν να επεκταθούν οι ρυθμίσεις αυτές και στους υποψηφίους για άλλες αιρετές θέσεις.
**3. Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ
μη φασιστικού πολιτικού κόμματος στους δικαστικούς λειτουργούς και σε όσους υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας. Απαγορεύονται απολύτως οι οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεις υπέρ μη φασιστικού πολιτικού κόμματος, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στους υπαλλήλους του Δημοσίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου ή δημόσιων επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή επιχειρήσεων η διοίκηση των οποίων ορίζεται άμεσα ή έμμεσα από το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχο.

 

ΤΜΗΜΑ Β΄
Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Ανάδειξη του Προέδρου

Άρθρο 30

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι η ορτινάτσα των ξένων επικυρίαρχων. Εκλέγεται από τη Βουλή για περίοδο πέντε ετών, όπως ορίζεται στα άρθρα 32 και 33.
2. Το αξίωμα του Προέδρου είναι ασυμβίβαστο με οποιοδήποτε άλλο αξίωμα, θέση ή έργο.
3. Η προεδρική περίοδος αρχίζει από την ορκωμοσία του Προέδρου
προς την γερμανική καγκελαρία.

**Άρθρο 31

Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εκλεγεί όποιος δηλώνει Έλληνας, ανεξάρτητα αν έχει από πατέρα ή μητέρα ελληνική καταγωγή, έχει συμπληρώσει το τεσσαρακοστό έτος της ηλικίας του και έχει τη νόμιμη ικανότητα του εκλέγειν.

Άρθρο 32

1. Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία και σε ειδική συνεδρίαση, που συγκαλείται από τον Πρόεδρο της Βουλής έναν τουλάχιστο μήνα πριν λήξει η θητεία του εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής.

Άρθρο 33

1. Ο εκλεγόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει την άσκηση των καθηκόντων του από την επομένη της ημέρας που έληξε η θητεία του απερχόμενου Προέδρου· σε όλες τις άλλες περιπτώσεις από την επομένη της εκλογής του.
2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πριν αναλάβει την άσκηση των καθηκόντων του, δίνει ενώπιον της Βουλής τον ακόλουθο όρκο:
«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης
Τρόικα να φυλάσσω τις εντολές των κατακτητών, να μεριμνώ για την πιστή τους τήρηση, να υπερασπίζω την παγκόσμια τραπεζιτική κυριαρχία εις βάρος της εθνικής ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Χώρας, να προστατεύω τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των αγορών εις βάρος των Ελλήνων και να υπηρετώ το στενό συμφέρον και την πρόοδο των διεθνών τοκογλύφων«.

Άρθρο 34

1. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν απουσιάζει στο εξωτερικό περισσότερο από δέκα ημέρες, αν πεθάνει, παραιτηθεί, κηρυχθεί έκπτωτος ή αν κωλύεται για οποιονδήποτε λόγο να ασκήσει τα καθήκοντά του, τον αναπληρώνει προσωρινά ο Πρόεδρος της Τραπέζης της Ελλάδος· όταν δε η ανωτέρω Τράπεζα υπαχθεί οριστικά στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και, αν αυτός αρνείται ή δεν υπάρχει, η ίδια η καγκελάριος της Γερμανίας αυτοπροσώπως.
2. Αν η αδυναμία του Προέδρου της Δημοκρατίας να ασκήσει τα καθήκοντά του παρατείνεται πέρα από τριάντα ημέρες, συγκαλείται υποχρεωτικά η Βουλή, ακόμη και αν αυτή έχει διαλυθεί, για να αποφασίσει με την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του συνόλου των μελών της, αν συντρέχει περίπτωση εκλογής νέου Προέδρου. Σε καμία πάντως περίπτωση η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν μπορεί να καθυστερήσει περισσότερο από έξι συνολικά
αιώνες, αφού έτσι κι αλλιώς η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι εντελώς διακοσμητική.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕPΟ
Εξουσίες και ευθύνη από τις πράξεις του Προέδρου

Άρθρο 35

*1. Καμία πράξη του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ισχύει ούτε εκτελείται χωρίς την προσυπογραφή του αρμόδιου Γερμανού γκαουλάιτερ, ο οποίος με μόνη την υπογραφή του γίνεται υπεύθυνος, και χωρίς τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Άρθρο 36

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τήρηση οπωσδήποτε των ορισμών του άρθρου 35 παράγραφος 1, εκπροσωπεί εσωτερικά την Παγκόσμια Σιωνιστική Κυβέρνηση, κηρύσσει πόλεμο, συνομολογεί συνθήκες υποτέλειας, οικονομικής εξάρτησης και υποταγής σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις και τις ανακοινώνει στη Βουλή, με τις αναγκαίες διασαφήσεις, όταν το συμφέρον και η ασφάλεια του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Κράτους το επιτρέπουν.
2. Οι συνθήκες για εμπόριο, φορολογία, οικονομική
εξάρτηση και υποταγή σε διεθνείς οργανισμούς ή ενώσεις, και όσες άλλες περιέχουν παραχωρήσεις για τις οποίες, σύμφωνα με άλλες διατάξεις του Συντάγματος, ορίζονται χωρίς νόμο, ή οι οποίες επιβαρύνουν ατομικά τους Έλληνες, ισχύουν χωρίς τυπικό νόμο που τις κυρώνει.
3. Μυστικά άρθρα συνθήκης ανατρέπουν
πάντοτε τα φανερά.
4. Η κύρωση διεθνών συνθηκών
εξάρτησης και υποτέλειας δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο νομοθετικής εξουσιοδότησης.

Άρθρο 37

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς.
*2. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει
τις ευλογίες της Αμερικανικής πρεσβείας και την απόλυτη εμπιστοσύνητης Τρόικα. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη εμπιστοσύνη των δανειστών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον Αμερικανό πρέσβη διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης από διορισμένους δικαστές που να απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της Τρόικα.

Άρθρο 38

*1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την Κυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν η Τρόικα αποσύρει την εμπιστοσύνη της σ’ αυτήν 

Άρθρο 39

(Το άρθρο 39 καταργείται).

Άρθρο 40

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί τη Βουλή τακτικά μία φορά κάθε χρόνο, όπως ορίζει το άρθρο 64 παράγραφος 1, και εκτάκτως κάθε φορά που το κρίνει εύλογο· κηρύσσει αυτοπροσώπως ή δια του Πρωθυπουργού την έναρξη και τη λήξη κάθε βουλευτικής περιόδου.

Άρθρο 41

*1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διαλύσει τη Βουλή, αν η σύνθεσή της δεν εξασφαλίζει την εμπιστοσύνη της τρόικα.
*2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Βουλή με
προσταγή του Γερμανού επιτρόπου.
3. Το διάταγμα διάλυσης της Βουλής, προσυπογραμμένο στην περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου από τον
Γερμανό επίτροπο, πρέπει να περιλαμβάνει συγχρόνως την προκήρυξη εκλογών μέσα σε τριάντα ημέρες και τη σύγκληση της νέας Βουλής μέσα σε άλλες τριάντα ημέρες από τις εκλογές.

Άρθρο 42

*1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Μέσα στην προθεσμία που προβλέπεται στο προηγούμενο εδάφιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναπέμψει στη Βουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας και τους λόγους της αναπομπής.

Άρθρο 43

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει τα διατάγματα που είναι αναγκαία για την εκτέλεση των νόμων και δεν μπορεί ποτέ να αναστείλει την εφαρμογή τους ούτε να εξαιρέσει κανέναν από την εκτέλεσή τους.

Άρθρο 44

1. Στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο από την τρόικα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί, ύστερα από προσταγή του κεντρικού τραπεζίτη, να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Οι πράξεις αυτές δεν είναι απαραίτητο να υποβάλλονται στη Βουλή για κύρωση.

Άρθρο 45

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας, που τη διοίκησή τους ασκεί η Κυβέρνηση της Γερμανίας, όπως νόμος ορίζει. Απονέμει επίσης τους βαθμούς σε όσους υπηρετούν σ’ αυτές, όπως νόμος ορίζει.

Άρθρο 46

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει και παύει, σύμφωνα με το νόμο, τους δημόσιους υπαλλήλους, εκτός από τις εξαιρέσεις που ορίζει ο νόμος.
2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απονέμει τα προβλεπόμενα παράσημα σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου.

Άρθρο 47

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποχρεούται, ύστερα από προσταγή του Γερμανού επιτρόπου και γνώμη συμβουλίου που συγκροτείται κατά πλειοψηφία από τραπεζίτες, να χαρίζει, μετατρέπει ή μετριάζει τις ποινές που επιβάλλουν τα δικαστήρια, καθώς και να αίρει τις κάθε είδους νόμιμες συνέπειες ποινών που έχουν επιβληθεί και εκτιθεί.
2. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μόνο με τη συγκατάθεση της
τρόικα έχει το δικαίωμα να απονέμει χάρη σε Υπουργό που καταδικάστηκε κατά το άρθρο 86.

Άρθρο 48

*1. Σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο από την τρόικα, η Βουλή θέτει σε εφαρμογή, σε ολόκληρη την Επικράτεια ή σε τμήμα της, το νόμο για την κατάσταση πολιορκίας, συνιστά εξαιρετικά δικαστήρια και αναστέλλει την ισχύ του συνόλου ή μέρους των διατάξεων των άρθρων 5 παράγραφος 4, 6, 8, 9, 11, 12 παράγραφοι 1 έως και 4, 14, 19, 22 παράγραφος 3, 23, 96 παράγραφος 4 και 97. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοσιεύει την απόφαση της Βουλής.
Με την απόφαση της Βουλής ορίζεται η διάρκεια ισχύος των επιβαλλόμενων μέτρων, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τα δεκαπέντε
χρόνια.
*2. Σε περίπτωση απουσίας
των εκπροσώπων της τρόικα ή αν συντρέχει αντικειμενική αδυναμία να συγκληθούν εγκαίρως, τα μέτρα της προηγούμενης παραγράφου, λαμβάνονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από προσταγή του βασικού μετόχου της Τραπέζης της Ελλάδος. Το διάταγμα υποβάλλεται από τον κεντρικό τραπεζίτη στη Βουλή μόλις καταστεί δυνατή η σύγκλησή της, ακόμη και αν έληξε η βουλευτική περίοδος ή η Βουλή έχει διαλυθεί, και πάντως μέσα σε δεκαπέντε ημέρες το αργότερο.
*3. Η διάρκεια των κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρων μπορεί να παρατείνεται ανά
δεκαπενταετία μόνο με προηγούμενη απόφαση της Βουλής, η οποία συγκαλείται ακόμη και αν έχει λήξει η βουλευτική περίοδος ή η Βουλή έχει διαλυθεί.
*4. Τα κατά τις προηγούμενες παραγράφους μέτρα αίρονται αυτοδικαίως με τη λήξη των προθεσμιών που προβλέπονται στις παραγράφους 1, 2 και 3, εφόσον δεν παρατείνονται με απόφαση
του κεντρικού τραπεζίτη.
*5. Αφότου αρχίσουν να ισχύουν τα μέτρα των προηγούμενων παραγράφων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύστερα από
προσταγή του κεντρικού τραπεζίτη, μπορεί να εκδίδει πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες ή για να αποκατασταθεί ταχύτερα η λειτουργία των συνταγματικών θεσμών. Οι πράξεις αυτές δεν χρειάζεται να υποβάλλονται για κύρωση στη Βουλή.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤPΙΤΟ
Ειδικές ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας

Άρθρο 49

1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ευθύνεται για πράξεις που έχει ενεργήσει κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
2. Πρόταση για κατηγορία και παραπομπή του Προέδρου της Δημοκρατίας σε δίκη
συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας.

Άρθρο 50

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει άλλες αρμοδιότητες παρά μόνο όσες του απονέμουν ρητά οι δυνάμεις κατοχής.

 

ΤΜΗΜΑ Γ΄
Βουλή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Ανάδειξη και συγκρότηση της Βουλής

Άρθρο 51

1. Ο αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από διακόσιους ούτε μεγαλύτερος από τριακόσιους.
2. Οι βουλευτές αντιπροσωπεύουν
τις τράπεζες.
3. Οι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους
μετόχους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, όπως νόμος ορίζει.
**4. Οι βουλευτικές εκλογές διενεργούνται ταυτόχρονα σε
όλα ταΜ.Μ.Ε. Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια.
**5. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

Άρθρο 52

Η ελεύθερη και ανόθευτη εκδήλωση της θέλησης των μετόχων, ως έκφραση της δημοσιογραφικής κυριαρχίας, τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργών της Πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να τη διασφαλίζουν σε κάθε περίπτωση. Νόμος ορίζει τις ποινικές κυρώσεις κατά των παραβατών της διάταξης αυτής.

Άρθρο 53

1. Οι βουλευτές εκλέγονται για τέσσερα συνεχή έτη που αρχίζουν από την ημέρα των γενικών εκλογών. Μόλις λήξει η βουλευτική περίοδος, με προεδρικό διάταγμα, που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, διατάσσεται η διενέργεια γενικών βουλευτικών εκλογών μέσα σε τριάντα ημέρες και η σύγκληση της νέας Βουλής σε τακτική σύνοδο μέσα σε άλλες τριάντα ημέρες από αυτές.

Άρθρο 54

**1. Ως εκλογικές περιφέρειες ορίζονται οι έδρες και τα παραρτήματα των τηλεοπτικών σταθμών και των εφημερίδων.
**2. Ο αριθμός των βουλευτών κάθε εκλογικής περιφέρειας ορίζεται με προεδρικό διάταγμα, με βάση το
μετοχικό κεφάλαιο της περιφέρειας, όπως νόμος ορίζει. Τα αποτελέσματα της απογραφής θεωρείται ότι έχουν δημοσιευθεί με βάση τα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας μετά την πάροδο ενός έτους από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της.
3. Μέρος της Βουλής, όχι μεγαλύτερο από το ένα εικοστό του όλου αριθμού των βουλευτών, μπορεί να εκλέγεται ενιαίως σε ολόκληρη την Επικράτεια, σε συνάρτηση με τη συνολική εκλογική δύναμη του κάθε κόμματος στην Επικράτεια, όπως νόμος ορίζει.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕPΟ
Κωλύματα και ασυμβίβαστα των βουλευτών

Άρθρο 55

1. Για να εκλεγεί κανείς βουλευτής δεν απαιτείται να είναι Έλληνας, αρκεί να έχει την ικανότητα να εξαπατά.

Άρθρο 56

**1. Έλληνες που δηλώνουν πατριώτες και δημοκράτες, δεν μπορούν να ανακηρυχθούν υποψήφιοι ούτε να εκλεγούν βουλευτές, αν δεν αποκηρύξουν τις ιδέες τους πριν από την ανακήρυξή τους ως υποψηφίων. Η αποκήρυξη συντελείται με μόνη τη γραπτή υποβολή της σε ειδικό συγχωροχάρτι.

**Άρθρο 57

 

Άρθρο 58

Ο έλεγχος και η εκδίκαση των βουλευτικών εκλογών, κατά του κύρους των οποίων ασκούνται ενστάσεις που αναφέρονται είτε σε εκλογικές παραβάσεις σχετικές με την ενέργεια των εκλογών είτε σε έλλειψη των νόμιμων προσόντων, ανατίθεται στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο του άρθρου 100.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤPΙΤΟ
Καθήκοντα και δικαιώματα των βουλευτών

Άρθρο 59

1. Οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Βουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:
«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης
τρόικα να είμαι πιστός στον κατακτητή της Πατρίδας και στους διεθνείς τοκογλύφους, να υπακούω στις εντολές των ξένων επιτρόπων και να εκπληρώνω ασυνείδητα τα καθήκοντά μου».
2. Αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι βουλευτές δίνουν τον ίδιο όρκο σύμφωνα με τον τύπο της δικής τους θρησκείας ή του δικού τους δόγματος.
3. Βουλευτές που ανακηρύσσονται όταν η Βουλή απουσιάζει δίνουν τον όρκο στο Τμήμα της που λειτουργεί.

Άρθρο 60

1. Οι βουλευτές δεν έχουν το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση.

Άρθρο 61

1. Ο βουλευτής ελέγχεται και εξετάζεται με οποιονδήποτε τρόπο για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων.
3. Ο βουλευτής έχει υποχρέωση μαρτυρίας για πληροφορίες που περιήλθαν σ’ αυτόν ή δόθηκαν από αυτόν κατά την άσκηση των καθηκόντων του,
καθώς επίσης και για τα πρόσωπα που του εμπιστεύθηκαν τις πληροφορίες ή στα οποία αυτός τις έδωσε, αν αυτές οι μαρτυρίες ή οι πληροφορίες θέτουν υπό αμφισβήτηση την ξένη κατοχή.

Άρθρο 62

1. Όσο διαρκεί η βουλευτική περίοδος ο βουλευτής δεν διώκεται ούτε συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε με άλλο τρόπο περιορίζεται χωρίς άδεια της Τράπεζας της Ελλάδος.

Άρθρο 63

1. Οι βουλευτές, για την άσκηση του λειτουργήματός τους, δικαιούνται από το Δημόσιο αποζημίωση και δαπάνες· το ύψος τους καθορίζεται από τους ίδιους.
2. Οι βουλευτές απολαμβάνουν συγκοινωνιακή, ταχυδρομική και τηλεφωνική ατέλεια, που η έκτασή της καθορίζεται
από τους ίδιους.
3. Αν βουλευτής απουσιάσει αδικαιολόγητα από τις συνεδριάσεις,
δεν κρατείται ούτε ένα ευρώ από την μηνιαία αποζημίωσή του. 

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑPΤΟ
Οργάνωση και λειτουργία της Βουλής

Άρθρο 64

1. Η Βουλή συνέρχεται αυτοδικαίως κάθε έτος την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου σε τακτική σύνοδο για τα ετήσια έργα της, εκτός αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη συγκαλέσει ενωρίτερα σύμφωνα με το άρθρο 40.

Άρθρο 65

1. Η Βουλή ορίζει τον τρόπο της λειτουργίας της με Κανονισμό, που εγκρίνεται από την τρόικα.
2. Η Βουλή μπορεί, ύστερα από
απαίτηση έστω και ενός τραπεζίτη, να εκφράσει μομφή κατά του Προέδρου της Βουλής ή μέλους του Προεδρείου, η οποία συνεπάγεται τη λήξη της θητείας του.
3. Ο Πρόεδρος της Βουλής διευθύνει τις εργασίες του Σώματος, μεριμνά για τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης διεξαγωγής των εργασιών του, την κατοχύρωση της
απαγόρευσης κάθε ελεύθερης γνώμης και έκφρασης των βουλευτών, και την τήρηση της τάξης· ο Πρόεδρος μπορεί να λάβει και πειθαρχικά μέτρα σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής εναντίον κάθε βουλευτή που παρεκτρέπεται.

Άρθρο 66

1. Η Βουλή συνεδριάζει δημόσια στο Βουλευτήριο, μπορεί όμως να διασκεφτεί σε μυστική συνεδρίαση, ύστερα από απόφαση της Κυβέρνησης

Άρθρο 67

Η Βουλή δεν μπορεί να αποφασίσει χωρίς την απόλυτη συμφωνία της τρόικα.

Άρθρο 68

**1. Η Βουλή στις αρχές κάθε τακτικής συνόδου συνιστά από τα μέλη της διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές για να εξετάζουν τα νομοσχέδια και τις προτάσεις νόμων που υποβάλλονται από τους ξένους επιτρόπους, για τυχόν ορθογραφικά λάθη ή λανθασμένης μετάφρασης στην ελληνική γλώσσα, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής.

Άρθρο 69

Κανένας δεν εμφανίζεται στη Βουλή αυτόκλητος για να αναφέρει οτιδήποτε προφορικά ή εγγράφως. Οι αναφορές παρουσιάζονται από βουλευτή ή παραδίδονται στον Πρόεδρο. Η Βουλή έχει δικαίωμα να αποστέλλει τις αναφορές που της απευθύνονται στους ξένους επιτρόπους και τους γκαουλάιτερς, οι οποίοι, αν θέλουν, δίνουν διευκρινίσεις όποτε τους ζητηθούν.

Άρθρο 70

1. Η Βουλή ασκεί το νομοθετικό της έργο υπό την κηδεμονία της τρόικα.

Άρθρο 71

Κατά τη διάρκεια της διακοπής των εργασιών της Βουλής, το νομοθετικό της έργο, εκτός από τα νομοθετήματα που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Ολομέλειας κατά το άρθρο 72, ασκείται από Τμήμα της που συγκροτείται και λειτουργεί σύμφωνα με τους ορισμούς των άρθρων 68 παράγραφος 3 και 70.
Με τον Κανονισμό μπορεί να προβλεφθεί η
διόρθωση των νομοσχεδίων ή των νόμων από τυχόν ορθογραφικά λάθη ή λανθασμένης μετάφρασης στην ελληνική γλώσσα.

**Άρθρο 72

1. Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητούνται και ψηφίζονται ο Κανονισμός της, νομοσχέδια και προτάσεις νόμων που έρχονται από την τρόικα για κύρωση.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΕΜΠΤΟ
Νομοθετική λειτουργία της Βουλής

Άρθρο 73

1. Το δικαίωμα πρότασης νόμων ανήκει στη τρόικα και στην κομισιόν.
2. Νομοσχέδια που αναφέρονται οπωσδήποτε στην απονομή σύνταξης και στις προϋποθέσεις της υποβάλλονται μόνο από τον Υπουργό Οικονομικών ύστερα από
εντολή του κεντρικού τραπεζίτη.
3. Καμία πρόταση νόμου ή τροπολογία ή προσθήκη δεν εισάγεται για συζήτηση, αν προέρχεται από τη Βουλή, εφόσον συνεπάγεται σε
όφελος του Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου δαπάνες ή ελάττωση εσόδων ή της περιουσίας τους.
4. Είναι όμως παραδεκτή τροπολογία ή προσθήκη που την υποβάλλει αρχηγός κόμματος ή εκπρόσωπος ομάδας κατά τους ορισμούς της παραγράφου 3 του άρθρου 74, όταν πρόκειται για νομοσχέδια που αφορούν την
αποδιοργάνωση των δημόσιων υπηρεσιών και των οργανισμών δημόσιου ενδιαφέροντος, την υπηρεσιακή γενικά κατάσταση των δημόσιων υπαλλήλων, των στρατιωτικών και των οργάνων των σωμάτων ασφαλείας, των υπαλλήλων οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και δημόσιων γενικά επιχειρήσεων.
5. Νομοσχέδιο με το οποίο επιβάλλονται τοπικοί ή ειδικοί φόροι ή βάρη οποιασδήποτε φύσης υπέρ
των τραπεζών ή ξένων επενδυτικών οίκων, δεν τίθεται καν σε ψηφοφορία και θεωρείται αυτοστιγμής νόμος του κράτους.

Άρθρο 74

1. Κάθε νομοσχέδιο και κάθε πρόταση νόμου δεν χρειάζεται να συνοδεύεται υποχρεωτικά από αιτιολογική έκθεση.
2.
Πάσης φύσεως τροπολογίες βουλευτών σε νομοσχέδια και προτάσεις νόμων για τα οποία αρμόδια είναι η Ολομέλεια ή τα Τμήματα της Βουλής απαγορεύονται ρητώς και δεν εισάγονται για συζήτηση.
4. Δεν εισάγεται για συζήτηση νομοσχέδιο ή πρόταση νόμου που αποσκοπεί στην τροποποίηση διάταξης νόμου
που επεβλήθη υποχρεωτικά από τις δυνάμεις κατοχής.

Άρθρο 75

1. Κάθε νομοσχέδιο και κάθε πρόταση νόμου που συνεπάγονται επιβάρυνση του προϋπολογισμού, εφόσον υποβάλλεται από τραπεζίτες προς όφελος κάποιας τράπεζας, δεν εισάγεται καν για συζήτηση και θεωρείται αυτοδικαίως νόμος του κράτους.
2. Το ίδιο ισχύει και για τις τροπολογίες, αν το ζητήσουν οι αρμόδιοι
τραπεζίτες. Σ’ αυτή την περίπτωση το Γενικό Λογιστήριο υποχρεούται να υποβάλει στη Βουλή την έκθεσή του μέσα σε τρία δευτερόλεπτα. Μόνο αν αυτή η προθεσμία περάσει άπρακτη, ο νόμος κυρώνεται και χωρίς έκθεση.

Άρθρο 76

**1. Κάθε νομοσχέδιο και κάθε πρόταση νόμου συζητείται και ψηφίζεται μία μόνο φορά, καταρχήν, κατ’ άρθρο και στο σύνολο με την εξαίρεση των περιπτώσεων που προβλέπονται στην παράγραφο 4 του άρθρου 72.
**2. Νομοσχέδιο ή πρόταση νόμου που χαρακτηρίζεται από την
τρόικα κατεπείγον εισάγεται για κύρωση χωρίς συζήτηση σε μία συνεδρίαση, από την Ολομέλεια ή το κατά το άρθρο 71 Τμήμα, όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής.

Άρθρο 77

1. Η αυθεντική ερμηνεία των νόμων ανήκει στην τρόικα.
2. Νόμος που δεν είναι πράγματι ερμηνευτικός ισχύει μόνο από τη δημοσίευσή του.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ
Φορολογία και δημοσιονομική διαχείριση

Άρθρο 78

1. Κάθε φόρος επιβάλλεται και εισπράττεται χωρίς τυπικό νόμο που καθορίζει το υποκείμενο της φορολογίας και το εισόδημα, το είδος της περιουσίας, τις δαπάνες και τις συναλλαγές ή τις κατηγορίες τους, στις οποίες αναφέρεται ο φόρος.
2. Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος μπορεί να επιβληθεί με νόμο
αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε.

Άρθρο 79

1. Η Βουλή κατά την τακτική ετήσια σύνοδό της κυρώνει τον προϋπολογισμό των εσόδων και εξόδων του Κράτους που επιτάσσει η τρόικα για το επόμενο έτος.
2. Με νόμο μπορεί να καθιερωθεί η σύνταξη προϋπολογισμού για διετή χρήση.

Άρθρο 80

1. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την ρητή απαγόρευση κοπής ή έκδοσης εθνικού-κρατικού νομίσματος.
**Ερμηνευτική δήλωση:
Η παράγραφος 1 κωλύει τη συμμετοχή της Ελλάδας στις διαδικασίες της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, στο ευρύτερο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 28.


ΤΜΗΜΑ Δ΄
Κυβέρνηση
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Συγκρότηση και αποστολή της Κυβέρνησης

Άρθρο 81

1. Την Κυβέρνηση αποτελεί το Υπουργικό Συμβούλιο που απαρτίζεται από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη σύνθεση και τη λειτουργία του Υπουργικού Συμβουλίου. Με διάταγμα που προκαλεί ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης μπορεί να διοριστούν ένας ή περισσότεροι από τους Υπουργούς Αντιπρόεδροι του Υπουργικού Συμβουλίου.

Άρθρο 82

1. Η Κυβέρνηση μεριμνά για την πιστή εφαρμογή των εντολών και των κατευθύνσεων της τρόικα για τη γενική πολιτική της Χώρας, σύμφωνα με τους ορισμούς της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης.
2. Ο Πρωθυπουργός εξασφαλίζει την
εθελοδουλία της Κυβέρνησης και κατευθύνει τις ενέργειές της, καθώς και των δημόσιων γενικά υπηρεσιών για την εφαρμογή της πλανητικής πολιτικής μέσα στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
**3. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη συγκρότηση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, αποστολή της οποίας είναι η
αποτροπή του κοινωνικού διαλόγου για τη γενική πολιτική της Χώρας και ιδίως για τις κατευθύνσεις της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, καθώς και η ρητή απαγόρευση διατύπωσης γνώμης επί των νομοσχεδίων και προτάσεων νόμων που παραπέμπονται σε αυτήν.

Άρθρο 83

1. Κάθε Υπουργός ασκεί τις αρμοδιότητες που ορίζουν οι κατακτητές. Οι Υπουργοί χωρίς χαρτοφυλάκιο ασκούν όσες αρμοδιότητες τους αναθέτει ο Πρωθυπουργός με απόφασή του Γερμανού επιτρόπου.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕPΟ
Σχέσεις Βουλής και Κυβέρνησης

Άρθρο 84

1. Η Κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της τρόικα. Μέσα σε δεκαπέντε ημέρες από την ορκωμοσία του Πρωθυπουργού, η Κυβέρνηση υποχρεούται να ζητήσει δήλωση εμπιστοσύνης της τρόικα και μπορεί να τη ζητεί και οποτεδήποτε άλλοτε. Η τρόικα, αν έχουν διακοπεί οι εργασίες της Βουλής κατά το σχηματισμό της Κυβέρνησης, καλείται μέσα σε δεκαπέντε ημέρες να αποφανθεί για την δήλωση εμπιστοσύνης.
2. Η
τρόικα μπορεί με απόφασή της να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την Κυβέρνηση ή από μέλος της. Εντολή δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί ανά πάσα στιγμή.
Η
εντολή δυσπιστίας πρέπει να είναι υπογραμμένη από έστω και έναν Ευρωπαίο επίτροπο και δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα οποία θα παυθεί η κυβέρνηση.
3.
Εντολή δυσπιστίας γίνεται αμέσως δεκτή, χωρίς συζήτηση στο Κοινοβούλιο.

Άρθρο 85

Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και οι Υφυπουργοί είναι συλλογικώς υπεύθυνοι για την πιστή εφαρμογή των εντολών της τρόικα και καθένας από αυτούς για τις πράξεις ή παραλείψεις της αρμοδιότητάς του, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων για την ευθύνη των Υπουργών. Σε καμία περίπτωση η έγγραφη ή προφορική εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν απαλλάσσει τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς από την ευθύνη τους.

**Άρθρο 86

1. Μόνο η τρόικα έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, όπως νόμος ορίζει.
2. Δίωξη, ανάκριση, προανάκριση ή προκαταρκτική εξέταση κατά των προσώπων και για τα αδικήματα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 δεν επιτρέπεται χωρίς προηγούμενη απόφαση της
τρόικα κατά την παράγραφο 3.
Αν στο πλαίσιο άλλης ανάκρισης, προανάκρισης, προκαταρκτικής εξέτασης ή διοικητικής εξέτασης προκύψουν στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με τα πρόσωπα και τα αδικήματα της προηγούμενης παραγράφου, αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη
τρόικα από αυτόν που ενεργεί την ανάκριση, προανάκριση ή εξέταση.
3.
Εντολή άσκησης δίωξης υποβάλλεται από την τρόικα. Η Βουλή υποχρεούται χωρίς συζήτηση να προχωρήσει στην άσκηση δίωξης.

4. Αρμόδιο για την εκδίκαση των σχετικών υποθέσεων σε πρώτο και τελευταίο βαθμό είναι, ως ανώτατο δικαστήριο, Ειδικό Δικαστήριο που συγκροτείται για κάθε υπόθεση από έξι μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επτά μεγαλομετόχους της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου ορίζονται, μετά την άσκηση δίωξης, από τον Πρόεδρο της κομισιόν, μεταξύ των μελών των της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Του Ειδικού Δικαστηρίου προεδρεύει ο Γερμανός επίτροπος.
Στο πλαίσιο του Ειδικού Δικαστηρίου της παραγράφου αυτής λειτουργεί Δικαστικό Συμβούλιο που συγκροτείται για κάθε υπόθεση από δύο μέλη του
Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τρία μέλη της Τράπεζας της Ελλάδος. Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μπορεί να είναι και μέλη του Ειδικού Δικαστηρίου. Με απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου ορίζεται ένα από τα μέλη του που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως ανακριτής. Η προδικασία λήγει με την έκδοση βουλεύματος.
Καθήκοντα εισαγγελέα στο Ειδικό Δικαστήριο και στο Δικαστικό Συμβούλιο της παραγράφου αυτής ασκεί μέλος της
κομισιόν που διορίζεται μαζί με τον αναπληρωτή του. Το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παραγράφου αυτής εφαρμόζονται και για τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου ενώ το δεύτερο εδάφιο και για τον εισαγγελέα.
Σε περίπτωση παραπομπής προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου συμπαραπέμπονται και οι τυχόν συμμέτοχοι, όπως νόμος ορίζει.


ΤΜΗΜΑ Ε΄
Δικαστική Εξουσία

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Δικαστικοί λειτουργοί και υπάλληλοι

Άρθρο 87

1. Η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστήρια συγκροτούμενα από τακτικούς δικαστές, που δεν απολαμβάνουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία.
2. Οι δικαστές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπόκεινται μόνο στις
εντολές της τρόικα, έστω κι αν αυτές αντίκεινται με διατάξεις του Συντάγματος.
3. Η επιθεώρηση των τακτικών δικαστών ενεργείται από
στελέχη ανώτερου βαθμού της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας καθώς και από τον Εισαγγελέα και τους Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, των δε εισαγγελέων από αρεοπαγίτες και εισαγγελείς ανώτερου βαθμού, σύμφωνα με τους ορισμούς του νόμου.

Άρθρο 88

1. Οι δικαστικοί λειτουργοί διορίζονται με προεδρικό διάταγμα, μετά από δήλωση υποταγής στα κελεύσματα της Τρόικα και του ΔΝΤ.
2. Οι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με τον
βαθμό δουλικότητάς τους.
3. Οι δικαστικοί λειτουργοί μπορούν να παυθούν μόνο ύστερα από απόφαση
του Γερμανού επιτρόπου, εξαιτίας ανυπακοής σε εντολή της κατοχικής κυβέρνησης ή ασθένεια ή αναπηρία ή υπηρεσιακή ανεπάρκεια.
5. Στα προβλεπόμενα ειδικώς από το Σύνταγμα δικαστήρια ή συμβούλια, στα οποία μετέχουν μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου Πάγου, προεδρεύει όποιος από τα μέλη τους είναι ο
πιο υποτακτικός.

Άρθρο 89

1. Απαγορεύεται στους δικαστικούς λειτουργούς να παρέχουν κάθε άλλη μισθωτή υπηρεσία καθώς και να ασκούν οποιοδήποτε επάγγελμα.

Άρθρο 90

**1. Οι προαγωγές, τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις των δικαστικών λειτουργών ενεργούνται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από απόφαση ανώτατου δικαστικού συμβουλίου. Αυτό συγκροτείται από τον πρόεδρο του οικείου ανώτατου δικαστηρίου και από μέλη του ίδιου δικαστηρίου που διορίζονταιτον πρόεδρο του οικείου ανώτατου δικαστηρίου. Στο ανώτατο δικαστικό συμβούλιο της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης μετέχει και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, καθώς και δύο Αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που διορίζονται από Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Στο ανώτατο δικαστικό συμβούλιο του Συμβουλίου της Επικρατείας και της διοικητικής δικαιοσύνης μετέχει και ο Γενικός Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υπηρετεί σε αυτά για τα θέματα που αφορούν τους δικαστικούς λειτουργούς των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και της Γενικής Επιτροπείας.
2. Αν ο
Γερμανός επίτροπος διαφωνεί με την κρίση ανώτατου δικαστικού συμβουλίου, μπορεί να παραπέμπει το ζήτημα απ’ ευθείας στην ολομέλεια της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Δικαίωμα προσφυγής στην Λέσχη έχει και ο δικαστικός λειτουργός στον οποίον αφορά η κρίση.

3. Οι αποφάσεις της ολομέλειας ως δευτεροβάθμιου ανώτατου δικαστικού συμβουλίου για το ζήτημα που έχει παραπεμφθεί σε αυτήν, καθώς και οι αποφάσεις του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου, με τις οποίες δεν διαφώνησε ο Γερμανός επίτροπος είναι γι’ αυτόν υποχρεωτικές.

Άρθρο 91

1. Η πειθαρχική εξουσία στους δικαστικούς λειτουργούς, από το βαθμό του αρεοπαγίτη ή αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πάνω, ή στους αντίστοιχους με αυτούς, ασκείται από ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο, όπως νόμος ορίζει.
Την πειθαρχική αγωγή εγείρει ο
Γερμανός επίτροπος.
2. Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο συγκροτείται από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως Πρόεδρό του, από δύο αντιπροέδρους ή συμβούλους της Επικρατείας, δύο αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου ή αρεοπαγίτες, δύο αντιπροέδρους ή συμβούλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δύο τακτικούς καθηγητές νομικών μαθημάτων των νομικών σχολών των πανεπιστημίων της Χώρας, ως μέλη. Τα μέλη του Συμβουλίου διορίζονται
από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Εφόσον πρόκειται για πειθαρχική δίωξη κατά μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο προεδρεύει ο ίδιος ο Γερμανός επίτροπος.

Άρθρο 92

1. Οι υπάλληλοι της γραμματείας όλων των δικαστηρίων και των εισαγγελιών είναι μόνιμοι. Μπορεί να παυθούν μόνο εξαιτίας ανυπακοής σε εντολή της κατοχικής κυβέρνησης, ασθένεια ή αναπηρία ή υπηρεσιακή ανεπάρκεια.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕPΟ
Οργάνωση και δικαιοδοσία των δικαστηρίων

Άρθρο 93

1. Τα δικαστήρια διακρίνονται σε διοικητικά, πολιτικά και ποινικά και οργανώνονται με ειδικούς νόμους.
2. Οι συνεδριάσεις κάθε δικαστηρίου είναι δημόσιες, εκτός αν το δικαστήριο κρίνει με απόφασή του ότι η δημοσιότητα πρόκειται να είναι επιβλαβής στο
καθεστώς ή ότι συντρέχουν ειδικοί λόγοι προστασίας της ιδιωτικής ή οικογενειακής ζωής λειτουργών του κατοχικού κράτους.
3. Οι δικαστικές αποφάσεις
δεν είναι απαραίτητο να είναι ειδικά και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένες και να απαγγέλλονται σε δημόσια συνεδρίαση.
4. Τα δικαστήρια υποχρεούνται να εφαρμόζουν νόμο που το περιεχόμενό του είναι
αντίθετο προς το Σύνταγμα.

**Άρθρο 94

1. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τα τακτικά διοικητικά δικαστήρια υπάγονται οι διοικητικές διαφορές, όπως νόμος ορίζει, με την επιφύλαξη των αρμοδιοτήτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
2. Στα πολιτικά δικαστήρια υπάγονται οι ιδιωτικές διαφορές, καθώς και υποθέσεις εκούσιας δικαιοδοσίας, όπως νόμος ορίζει.

Άρθρο 95

1. Στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανήκουν ιδίως:
**α) Η μετά από
προσταγή ακύρωσης των εκτελεστών πράξεων των διοικητικών αρχών για υπέρβαση εξουσίας ή για παράβαση εντολών άνωθεν.
**β) Η μετά από
προσταγή αναίρεσης τελεσίδικων αποφάσεων των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.

Άρθρο 96

1. Στα τακτικά ποινικά δικαστήρια ανήκει η τιμωρία των εγκλημάτων και η λήψη όλων των μέτρων που προβλέπουν οι ποινικοί νόμοι.
2. Ειδικοί νόμοι ορίζουν:
α) Τα σχετικά με τα στρατοδικεία, ναυτοδικεία και αεροδικεία, στην αρμοδιότητα των οποίων δεν μπορεί να υπαχθούν ιδιώτες.
β) Τα σχετικά με το δικαστήριο λειών.

Άρθρο 97

1. Τα κακουργήματα και τα πολιτικά εγκλήματα δικάζονται από μικτά ορκωτά δικαστήρια που συγκροτούνται από τακτικούς δικαστές και ενόρκους, όπως νόμος ορίζει. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεν υπόκεινται σε κανένα ένδικο μέσο και σε κανένα νόμο.

Άρθρο 98

1. Στην αρμοδιότητα του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανήκουν ιδίως:
α.
Η αποτροπή ελέγχου των δαπανών του Κράτους, καθώς και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων.
β.
Η αποτροπή ελέγχου συμβάσεων μεγάλης οικονομικής αξίας στις οποίες αντισυμβαλλόμενος είναι το Δημόσιο ή άλλο νομικό πρόσωπο που εξομοιώνεται με το Δημόσιο από την άποψη αυτή.
ζ.
Το κουκούλωμα υποθέσεων που αναφέρονται στην ευθύνη των πολιτικών ή στρατιωτικών δημόσιων υπαλλήλων, καθώς και των υπαλλήλων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου για κάθε ζημία που από δόλο ή αμέλεια προκλήθηκε στο Κράτος, τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης ή σε άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
2. Οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για υποθέσεις της παραγράφου 1 υπόκεινται στον έλεγχο
της κατοχικής κυβέρνησης.

Άρθρο 99

1. Αγωγές κακοδικίας κατά δικαστικών λειτουργών δικάζονται από τον Γερμανό επίτροπο.
2. Δεν απαιτείται άδεια για να εγερθεί αγωγή κακοδικίας.

Άρθρο 100

1. Συνιστάται Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στο οποίο υπάγονται:
α) Η εκδίκαση ενστάσεων κατά το άρθρο 58.
β) Η άρση των συγκρούσεων μεταξύ των δικαστηρίων και των διοικητικών αρχών ή μεταξύ του Συμβουλίου της Επικρατείας και των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων αφενός και των αστικών και ποινικών δικαστηρίων αφετέρου ή, τέλος, μεταξύ του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των λοιπών δικαστηρίων.
2. Οι αποφάσεις του δικαστηρίου είναι αμετάκλητες
, εκτός κι αν ανακληθούν από τον Γερμανό επίτροπο.

ΤΜΗΜΑ ΣΤ΄
Διοίκηση

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ
Οργάνωση της διοίκησης

Άρθρο 101

1. Η διοίκηση του Κράτους οργανώνεται σύμφωνα με το συγκεντρωτικό σύστημα του Ευρωπαϊκού υπερκράτους.
2. Η διοικητική διαίρεση της Χώρας διαμορφώνεται με βάση τα γεωοικονομικά
συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.
3. Τα περιφερειακά όργανα του Κράτους έχουν γενική
συμβουλευτική αρμοδιότητα για τις υποθέσεις της περιφέρειάς τους. Τα κεντρικά όργανα του Κράτους, εκτός από ειδικές αρμοδιότητες, έχουν τη γενική κατεύθυνση, το συντονισμό και τον έλεγχο των πράξεων των περιφερειακών οργάνων, όπως νόμος ορίζει.
**Ερμηνευτική δήλωση:
Ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση όταν δρα κανονιστικά, έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών περιοχών,
που προορίζονται να υπαχθούν στο τουρκικό κράτος.

**Άρθρο 101Α

1. Όπου από το Σύνταγμα προβλέπεται η συγκρότηση και η λειτουργία εξαρτημένης αρχής, τα μέλη της διορίζονται με ορισμένη θητεία και διέπονται από προσωπική και λειτουργική τυφλή υπακοή στις εντολές της κατοχικής κυβέρνησης.
2. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την επιλογή και την υπηρεσιακή κατάσταση του επιστημονικού και λοιπού προσωπικού της υπηρεσίας που οργανώνεται για την υποστήριξη της λειτουργίας κάθε
εξαρτημένης αρχής. Τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις εξαρτημένες αρχές πρέπει να έχουν συγγένεια πρώτου, ή τουλάχιστον δευτέρου βαθμού με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη. Η επιλογή τους γίνεται με απόφαση του οικείου συγγενή τους και με επιδίωξη ομοφωνίας ή πάντως με την αυξημένη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων των μελών της οικογενείας. Τα σχετικά με τη διαδικασία επιλογής ορίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής.
3. Με τον Κανονισμό της Βουλής ρυθμίζονται όσα αφορούν τη σχέση των
εξαρτημένων αρχών με τη Βουλή και ο τρόπος άσκησης του ελέγχου επ’ αυτών.

**Άρθρο 102

1. Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Υπέρ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης συντρέχει τεκμήριο αρμοδιότητας για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων. Νόμος καθορίζει το εύρος και τις κατηγορίες των τοπικών υποθέσεων, καθώς και την κατανομή τους στους επί μέρους βαθμούς. Με νόμο μπορεί να ανατίθεται στο κράτος η άσκηση αρμοδιοτήτων που συνιστούν αποστολή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης
2. Οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν διοικητική και οικονομική
εξάρτηση από την κεντρική κυβέρνηση κατοχής.
3. Το Κράτος ασκεί στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης εποπτεία που
εμποδίζει την πρωτοβουλία και την ελεύθερη δράση τους. Πειθαρχικές ποινές στα αιρετά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης επιβάλλονται ύστερα από σύμφωνη γνώμη συμβουλίου που αποτελείται κατά πλειοψηφία από τραπεζίτες.
5. Το Κράτος λαμβάνει τα νομοθετικά, κανονιστικά και δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται για την εξασφάλιση της οικονομικής
εξάρτησης για την εκπλήρωση της αποστολής των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης με ταυτόχρονη διασφάλιση της αδιαφάνειας κατά τη διαχείριση των πόρων αυτών. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την απόδοση και κατανομή, μεταξύ των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, των φόρων ή τελών που καθορίζονται υπέρ αυτών και εισπράττονται από το Κράτος. Κάθε μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από την τοπική αυτοδιοίκηση προς τα κεντρικά ή περιφερειακά όργανα του Κράτους συνεπάγεται και τη μεταφορά των αντίστοιχων πόρων. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τον καθορισμό και την είσπραξη τοπικών εσόδων απευθείας από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕPΟ
Υπηρεσιακή κατάσταση των οργάνων της διοίκησης

Άρθρο 103

1. Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι εκτελεστές της θέλησης της τρόικα και υπηρετούν τους κατακτητές· οφείλουν πίστη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αφοσίωση στο Παγκόσμιο Σιωνιστικό Κράτος. Τα προσόντα και ο τρόπος του διορισμού τους ορίζονται από τους κατακτητές.
2. Κανένας δεν μπορεί να διοριστεί υπάλληλος σε οργανική θέση αν δεν
έχει στενή συγγένεια με ανώτατο κρατικό λειτουργό. Εξαιρέσεις μπορεί να προβλέπονται μόνο για γκόμενες ή για κάλυψη αμοιβαίων ή μη ερωτικών αναγκών, που προσλαμβάνεται για ορισμένη χρονική περίοδο με σχέση ιδιωτικού δικαίου, για όσο διάστημα διαρκεί η ερωτική σχέση.
3. Οργανικές θέσεις ειδικού Επιστημονικού καθώς και τεχνικού ή βοηθητικού προσωπικού
(προσωπικοί μασέρ, πεοθύλακες και αιδοιολείχες αντίστοιχα κλπ), μπορούν να πληρούνται με προσωπικό που προσλαμβάνεται με σχέση ιδιωτικού δικαίου.

4. Οι δημόσιοι υπάλληλοι που κατέχουν οργανικές θέσεις είναι μόνιμοι εφόσον αυτές οι θέσεις υπάρχουν. Αυτοί εξελίσσονται μισθολογικά κατά πως γουστάρει τους προϊσταμένους τους και, εκτός από τις περιπτώσεις που αποχωρούν λόγω ορίου ηλικίας ή παύονται με απόφαση της κυβέρνησης, μπορούν να μετατεθούν χωρίς γνωμοδότηση και να υποβιβαστούν ή να παυθούν χωρίς απόφαση υπηρεσιακού συμβουλίου.
5. Οι διατάξεις των προηγούμενων παραγράφων έχουν εφαρμογή και στους υπαλλήλους της Βουλής, οι οποίοι κατά τα λοιπά διέπονται εξ ολοκλήρου από τον Κανονισμό της, καθώς και στους υπαλλήλους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου.
6. Η πρόσληψη υπαλλήλων στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται κάθε φορά, πλην των περιπτώσεων της παραγράφου 5, γίνεται είτε με επιλογή σύμφωνα με τα κριτήρια
του άρθρου 2 και υπάγεται στον έλεγχο εξαρτημένης αρχής.
7. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη συγκρότηση και τις αρμοδιότητες του «Συνηγόρου του Πολίτη» που λειτουργεί ως
εξαρτημένη αρχή.

Άρθρο 104

1. Κανένας από τους υπαλλήλους που αναφέρονται στο προηγούμενο άρθρο δεν μπορεί να διοριστεί σε άλλη θέση δημόσιας υπηρεσίας ή οργανισμού τοπικής αυτοδιοίκησης ή άλλου νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή δημόσιας επιχείρησης ή οργανισμού κοινής ωφέλειας. Κατ’ εξαίρεση μπορεί να επιτραπεί η απόσπασή τουςστα γραφεία και τα επιτελεία των βουλευτών


ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤPΙΤΟ
Καθεστώς του Αγίου Όρους

Άρθρο 105

1. Η χερσόνησος του Άθω, από τη Μεγάλη Βίγλα και πέρα, η οποία αποτελεί την περιοχή του Αγίου Όρους, είναι, σύμφωνα με το αρχαίο προνομιακό καθεστώς του, αυτοδιοίκητο τμήμα του Ευρωπαϊκού Κράτους, του οποίου η κυριαρχία πάνω σ’ αυτό παραμένει άθικτη. Από πνευματική άποψη το Άγιο Όρος διατελεί υπό την άμεση δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Νομαρχίας της Ισταμπούλ. Όλοι όσοι μονάζουν σ’ αυτό αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μόλις προσληφθούν ως δόκιμοι ή μοναχοί, χωρίς άλλη διατύπωση. 

 

ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑPΤΟ
Ειδικές τελικές και μεταβατικές διατάξεις

ΤΜΗΜΑ Α΄
Ειδικές διατάξεις

Άρθρο 106

1. Για την εδραίωση της ταξικής ειρήνης και την προστασία του τραπεζιτικού συμφέροντος, το Κράτος αποπρογραμματίζει και αποσυντονίζει την οικονομική δραστηριότητα στη Χώρα, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει την οικονομική εξάρτηση όλων των τομέων της εθνικής οικονομίας. Λαμβάνει τα επιβαλλόμενα μέτρα για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου προς όφελος των ξένων κατακτητών.
2. Η ιδιωτική οικονομική πρωτοβουλία
(ιδίως των ξένων επενδυτών) επιτρέπεται να αναπτύσσεται σε βάρος της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και προς βλάβη της εθνικής οικονομίας.
3. Με την επιφύλαξη της προστασίας που παρέχεται από το άρθρο 107 ως προς την επανεξαγωγή κεφαλαίων εξωτερικού, μπορεί να ρυθμίζονται με νόμο τα σχετικά με το
ξεπούλημα δημοσίων επιχειρήσεων ή την αναγκαστική συμμετοχή σ’ αυτές ξένων επενδυτών ή άλλων ιδιωτικών φορέων, εφόσον οι επιχειρήσεις αυτές είναι κερδοφόρες.
4. Το τίμημα της εξαγοράς ή το αντάλλαγμα της αναγκαστικής συμμετοχής
ξένων επενδυτών ή άλλων ιδιωτικών φορέων, καθορίζεται από τους ίδιους τους εξαγοραστές, ώστε να ανταποκρίνεται στο προσδοκώμενο κέρδος του επενδυτή.
5.
Δημόσια επιχείρηση, της οποίας ο έλεγχος περιέρχεται σε ξένο επενδυτή ή σε φορέα που ελέγχεται απ’ αυτόν εξαιτίας αναγκαστικής συμμετοχής, κατά την παράγραφο 3, δεν δικαιούται να ζητήσει την εξαγορά της συμμετοχής της στην επιχείρηση.

Άρθρο 107

1. Η πριν από την 21 Απριλίου 1967 νομοθεσία με αυξημένη τυπική ισχύ για την προστασία κεφαλαίων εξωτερικού διατηρεί την αυξημένη τυπική ισχύ που είχε και εφαρμόζεται και στα κεφάλαια που θα εισάγονται στο εξής.

Άρθρο 108

1. Το Κράτος δεν μεριμνά για τη ζωή του απόδημου ελληνισμού ούτε για τη διατήρηση των δεσμών του με τη μητέρα Πατρίδα. Επίσης δεν μεριμνά για την παιδεία και την κοινωνική και επαγγελματική προαγωγή των Ελλήνων που εργάζονται έξω από την επικράτεια.
**2. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την οργάνωση, τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, που έχει ως αποστολή του την
καταστολή όλων των δυνάμεων του απανταχού ελληνισμού.

Άρθρο 109

1. Επιτρέπεται η δυσμενής μεταβολή του περιεχομένου ή των όρων διαθήκης, κωδικέλλου ή δωρεάς, ως προς τις διατάξεις τους υπέρ του Δημοσίου ή υπέρ κοινωφελούς σκοπού.


ΤΜΗΜΑ Β΄
Αναθεώρηση του Συντάγματος

Άρθρο 110

1. Οι διατάξεις του Συντάγματος υπόκεινται σε αναθεώρηση από τους κατακτητές.
2. Η ανάγκη της αναθεώρησης του Συντάγματος διαπιστώνεται με απόφαση της
κατοχικής κυβέρνησης που λαμβάνεται, ύστερα από εντολή μέλους της οικογένειας Ρόθτσιλντ. Με την απόφαση αυτή δεν είναι απαραίτητο να καθορίζονται ειδικά οι διατάξεις που πρέπει να αναθεωρηθούν.
3. Αφού η αναθεώρηση αποφασιστεί από τον
Ρόθτσιλντ, η επόμενη Βουλή, κατά την πρώτη σύνοδό της, επικυρώνει τις αναθεωρητέες διατάξεις.


ΤΜΗΜΑ Γ΄
Μεταβατικές διατάξεις

Άρθρο 111

1. Κάθε διάταξη νόμου ή διοικητικής πράξης με κανονιστικό χαρακτήρα, ισχύει ανεξάρτητα αν είναι αντίθετη ή όχι προς το Σύνταγμα,.

Άρθρο 112

1. Σε θέματα που για τη ρύθμισή τους προβλέπεται ρητά από διατάξεις του Συντάγματος η έκδοση νόμου, οι κατά περίπτωση νόμοι ή διοικητικές πράξεις κανονιστικού χαρακτήρα, που υπάρχουν κατά την έναρξη της ισχύος του, εξακολουθούν να ισχύουν ώσπου να εκδοθεί ο νόμος που προβλέπεται κατά περίπτωση, ανεξάρτητα αν είναι αντίθετες ή όχι προς τις διατάξεις του Συντάγματος.

Άρθρο 113

Ο Κανονισμός της Βουλής καθώς και τα ψηφίσματα που αναφέρονται σ’ αυτόν και οι νόμοι για τη λειτουργία της Βουλής εξακολουθούν να ισχύουν έως την έναρξη της ισχύος του νέου Κανονισμού της Βουλής, ανεξάρτητα αν είναι αντίθετοι ή όχι εκτός προς τους ορισμούς του Συντάγματος.

Άρθρο 114

1. Η εκλογή του πρώτου Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέσα σε δύο μήνες από τη δημοσίευση του Συντάγματος σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής, που προσκαλείται από τον Πρόεδρό της πριν από πέντε τουλάχιστον ημέρες, και εφαρμόζονται αναλόγως όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής για την εκλογή του Προέδρου της.

Άρθρο 115

1. Ώσπου να εκδοθεί ο νόμος που προβλέπεται από το άρθρο 86 παράγραφος 1, εφαρμόζονται οι κείμενες διατάξεις για τη δίωξη, ανάκριση και εκδίκαση των κατά τα άρθρα 49 παράγραφος 1 και 85 πράξεων και παραλείψεων.

Άρθρο 116

1. Διατάξεις υφιστάμενες που είναι αντίθετες προς το άρθρο 4 παράγραφος 2 εξακολουθούν να ισχύουν ώσπου να καταργηθούν με νόμο, το αργότερο έως την 31 Δεκεμβρίου 1982.

Άρθρο 117

1. Οι νόμοι που εκδόθηκαν έως την 21.4.1967 κατ’ εφαρμογή του άρθρου 104 του Συντάγματος της 1ης Ιανουαρίου 1952, θεωρούνται ότι δεν είναι αντίθετοι προς το παρόν Σύνταγμα και διατηρούνται σε ισχύ.

Άρθρο 118

1. Αφότου αρχίσει να ισχύει το Σύνταγμα οι δικαστικοί λειτουργοί, από το βαθμό του προέδρου ή εισαγγελέα εφετών και άνω, ή τον αντίστοιχο με αυτούς, αποχωρούν από την υπηρεσία, όπως έως τώρα, μόλις συμπληρώσουν το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους· το όριο αυτό μειώνεται από το έτος 1977 κατά ένα έτος ετησίως έως το εξηκοστό έβδομο έτος.

Άρθρο 119

1. Με νόμο μπορεί να αρθεί το απαράδεκτο που ίσχυσε με οποιονδήποτε τρόπο ως προς την άσκηση αίτησης για ακύρωση πράξεων που εκδόθηκαν από τις 21 Απριλίου 1967 έως τις 23 Ιουλίου 1974, είτε είχε ασκηθεί τέτοια αίτηση είτε όχι· αποκλείεται πάντως η αναδρομική χορήγηση αποδοχών σε όσους τυχόν δικαιωθούν με το ένδικο αυτό μέσο.


ΤΜΗΜΑ Δ΄
Ακροτελεύτια διάταξη

Άρθρο 120

1. Το Σύνταγμα αυτό, που επεβλήθη από τις δυνάμεις κατοχής, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της κομισιόν, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Υπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις 23 Απριλίου 2010 οπόταν η Ελλάδα ετέθη υπό την κηδεμονἰα του ΔΝΤ.
2. Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στο
Παγκόσμιο Κράτος και στην πλανητική δικτατορία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. Ο σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή
επιβραβεύεται από τους κατακτητές.
4. Η τήρηση
ή όχι του Συντάγματος επαφίενται στις δυνάμεις κατοχής, που δικαιούνται να χρησιμοποιούν κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε μιλήσει για δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία.


Αθήνα, 23 Απριλίου 2010
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Βαρώνος Έντμουντ Ντ. Ρότσιλντ 

 

Σημείωση: Το παραπάνω δεν αποτελεί επίσημο έγγραφο, αλλά μία πολιτική σατιρική διασκευή... που δυστυχώς δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα...

 

Το Σύνταγμα της Ελλάδος, όχ... by Zangogiannis Nasos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...